A francia autóknak nincs túl jó hírük, mégis, akik beruháztak egyre és esetleg még szeretik is, azok tökéletesen elégedettek velük. Nem tudni, hogy mazochisták vagy csak szerencsések, azonban az is lehet, mégse olyan rosszak, csupán beskatulyázták őket és onnan elég nehéz felépíteni a jó hírnevet.

Péter is megkapta a magáét, amikor hozzájutott Xantiájához. 2014-ben vette "aprópénzért" a gépet. Többen "francia szemétnek" nevezték illetve folyamatosan azzal fárasztották hősünket, hogy bizony a gatyája is rá fog menni a javíttatásra. Péter viszont nem foglalkozott a hater arcokkal. Első körben csak a gép állapotát javította fel: lakatolás, fényezés stb., nem az volt a terv, hogy kupákat gyűjtsön a találkozókon. Aztán csak bekattant valami és fokozatosan változtatott az autón.

Az 1,9 tdi motor kapott egy saválló 60-as nyitott kipuffrendszert Pitykótól. A futómű alapból 4 állásban állítható hidropneumatikus rendszer, ami ugyan nem egy airride, de végül is le lehet engedni az autót vele, szóval ezt nem nagyon bántotta a tulaj. A feliratok eltűntek, hátsó szárny kapott helyet a csomiajtón, a hátsó lámpákat pedig pirosra fóliázták.

Közben sikerült kicsit a kényelemre is költeni: elektromos lett mind a 4 ablak, a tükrök és a klíma is beszerelésre került. Péter, egy barátjától szerezte be a komplett félbőr ülésszettet, ami fűthető, elektromosan állítható. Az első lökhárító eredetileg V6 Activa típusokhoz készült, miután átvándorolt Peti autójára, még egy koptató is felkerült rá. A fényszórók sötét fóliát kaptak és 4300-as Xenon világítja be az utat éjjel.

Idén sikerült a felnit is lecserélni. Most Japan Racing JR10-ek forognak a kerékjáratokban 8x17-es méretben, 205/40-es gumikkal. A gyári fékek is erősebb betéteknek és tárcsáknak adták át helyüket, amik a Brembotól érkeztek. A szórakoztatásról Kenwood fejegység, Hertz hangszórók, Crunch erősítő és egy  mélyláda gondoskodik. A jövőben a hangszórók cseréje és motor erősítése a cél.

Péter kellemesen csalódott a típusban és egyáltalán nem bánja, hogy végül ezt választotta. Valóban sokat költött rá, csak éppen a saját örömére. Igyekszik minél több találkozóra kivinni, hogy a látogatók lássák, mit lehet kihozni ebből a nem túl népszerű típusból. 

Szeretnéd, hogy a Te autód is szerepeljen az oldalon? Írj e-mailt a [email protected] címre!