Widebody 190 (15 db kép)

 

Thaiföld nem csak azért jó, mert kellemesen lehet eltölteni az időt, ha pihenni akar az ember (és itt most a nyaralásra gondolok), hanem azért is, mert az autós kultúra nagyon színes. Mindenféle építés megtalálható. Bátran nyúlnak az autókhoz, mert a rendőrök nem foglalkoznak velük. Nem számít milyenek az útviszonyok, ha porba akarnak küldeni valamit, akkor az ott is lesz! A kiegészítők terén is elég jól el vannak látva, így aztán a VIP-tól a low budget verdákig minden megtalálható.

A Flush Style találkozókon pedig igazi különlegességeket is lehet találni. Csakúgy, mint máshol a világon, ott is szoktak csapatokba/klubokba verődve mozogni. Valószínűleg ezt unta meg Prartya Pramotesiri és találta ki a No Style, no fix band, no life, no limits, me style jelmondatot. Ő nem bandázik senkivel, hanem megvalósítja azt amire igazán vágyik, és magasról tesz mások véleményére. Tudom, mindenki ezt szajkózza a neten, de ha jól megnézzük, sokszor nem vállalnak be bizonyos dolgokat, mert félnek a reakcióktól. Főhősünket viszont úgy látszik, nem érdekli semmi és úgy alakította át a Mercit, hogy akik nem szeretik a szokatlan dolgokat, azok jobb ha nem is olvassák tovább.

Kezdjük ott, hogy két ajtóssá alakította. Jóóó, ez eddig nem nagy cucc. Aztán kapott egy komplett widebody szettet, ami leginkább Kato-San Liberty Walk készletére hajaz. Na itt már kezd erős lenni a dolog a hithű márkarajongóknál, de a biztosíték a gigantikus hátsó szárnynál biztosan kiég. Ezt a szárnyat szabad szemmel lehet látni a holdról! Tartozik hozzá egy diffúzor is, de az senkit sem érdekel, mert a kérdés annyi, hogy miért kendácsolt emberünk egy ekkora izét hátra a kis 1.8-ra?? Nos a kis 1.8, ebben az esetben nem helyes. Ugyanis a thai arcok szeretnek cserélgetni motorokat, és főleg a japán palettáról választanak. Emlékezzünk csak a 02-re amiben 4AGE Toyota moci duruzsolt, vagy éppen arra az E12-re, amibe egy SR20 szívet ültettek be. Ebbe a Mergába pedig 1JZ erőforrás került! Így már azért érthető a versenystílus. A futómű viszont levegős, aminek egyes elemei a becsövezett beltérben foglalnak helyet. 

Lehet vitatkozni, hogy ez most szentségtörés, vagy zseniális. Szerintem nagyon jó próbálkozás és szerencsére olyan helyen csinálták meg, ahol sokkal nyitottabbak az ilyen építésekre és nem akarják keresztre feszíteni a tulajt a japó szív vagy épp a manapság divatos szélesítés és a velejáró szárny miatt.