Épp néhány napja gondolkodtam azon, hogy volt idő amikor tudtunk örülni egy 9" széles Borbet szettnek is. Aztán ahogy egyre több külföldi építés jut el hozzánk, kezdünk elégedetlenek lenni és tartani akarjuk a tempót. Ezzel még nem is lenne baj, de egy olyan országban, ahol az átlagkereset 150e környékén mozog, ott elég nehéz milliós felniket kicsengetni, a hozzátartozó milliós airride-al együtt. (És akkor még fényezésről meg egyéb dolgokról nem is beszéltünk.) Szóval vagy gyűjtögetünk, vagy marad a Provident. Illetve van még egy út. Megpróbáljuk kihozni a legjobbat abból ami van, főleg ha hétköznapi, rohangálós autóra van szükségünk. 
Juliennek is kellett egy "daily" verda. Mondjuk Ő kicsit más helyzetben van, mert a kabrió Golf mellé kellett valami komfortosabb, ami aztán ez a Merga lett, úgyhogy mondhatjuk, jobb helyzetben van anyagilag mint itthon néhányan. Attól, hogy hétköznapi használatra kellett ez a kupé, attól még lehet stílusa. Szerencsére a szín alapból különleges a sok fekete és ezüst példány között. Az Almandinrot W124 kupét 2.2 literes 4 hengers motor hajtja. Az ültetést KAW rugókkal oldotta meg és ezután csavarozta fel a 8,5x17-s MAE Monoblock felniket. Hátul 16 millis nyomtávot is kapott. Belül csak egy korhű 4 küllős Raid fakormányt találunk. 
Ennyi az egész? Igen. Nyilván akik az agyondöntött, alvázig leengedett bódékat kedvelik, keveslik az átalakításokat, de ne feledjük, hogy emberünk ezzel jár nap mint nap. Ettől függetlenül sokan összetennék a kezüket ha "csak" ennyire futná. 
További képeket ITT találtok!