Az R33 Skyline nem tartozik a kedvencek közé. Nem értem miért, mert bevallom, számomra az egyik legnagyobb kedvenc, de persze ez nem jelent semmit. A rajongók számára viszont sokkal inkább az R32 vagy R34 a kedvelt típus. Szóval eleve van egy nem túl népszerű alap, amiben viszont figyel egy elég jó erőforrás, de azt meg nem lehet kihasználni rendesen, mert a tulaj rommá ültette a gépet és még a kerekeket is bedöntötte. Hogy miért? Mert Japánban semmi sem tilos és semmi sem szent!

Shoi Matsuzaki azért választotta az R33-at, mert kevesen nyúlnak hozzá és kedvelt vagy sem, egy Skyline mindig megdobogtatja a szívet. Shoi viszont nem akarta gyári állapotban hagyni a gépet és vétel után beszerezte azokat az alkatrészeket, amitől olyanná tudta varázsolni a gépet, mint amilyennek megálmodta. A legfontosabb szempont, hogy teljesen "static" legyen a gép, japán szokás szerint. Úgyhogy a CST-től berendelte a coilover szettet és azzal a lendülettel másik rugókat is, hogy még lejjebb menjen a kocsi, illetve minden gyári lengőkart és összekötőt lecserélt NISMO és CUSCO darabokra. Így aztán tényleg kellően alacsony lett a gép.

A kerekek is igazi klasszik darabok, amik remekül illenek az autó stílusához, bár a Work Meister S1 felnik minden kocsinak jól állnak. A méretezésük sem átlagos! 11x18 et -19 és 12x18 et -5 amihez még elöl 5, hátul 8 fokot be is döntötték őket. A külső megvan, a hasmagasság is belőve, jöhetett egy kis munka a beltérben is!

Mondjuk túl sok minden nem változott. Recaro sportülések, 360mm-es Nardi kaormány és egy hozzátartozó váltógomb került az autóba, amivel megvan a sportosság, de közben a kényelemről sem kellett lemondani, már amennyi komfort megmaradt az ültetést követően. Az RB26DETT már alapból is elég erős és nem volt szükség arra, hogy átépítsék. Pár apróság és egy kipufogó jelenti a változást. Az autó hétköznapi használatban van éppen ezért már Shoi megszokta, hogy mindenhol megbámulják a gépet. Egyszerűen tökéletes!

KATTINTSATOK IDE ha még több képet szeretnétek látni a kocsiról! 



 

Forrás: Stancenation