Amikor fotósorozat készül egy autóról és a tulaj le is adja a komplett leírást az autóról, akkor az esetek nagy százalékában, viszonylag hamar kikerül a cikk egy oldalra, vagy akár magazinba. Erről a kocsiról majdnem egy éve készültek ezek a képek és eddig csak szó volt arról, hogy végre kikerül az oldalra. Az ok, amiért most állt össze minden, elég szomorú. Pár hónapja teljesen totálkáros lett a Mini. Kár érte, pedig elég jóra sikerült! 
Mint általában az ilyen letisztult építéseknél, itt is az egyik legfontosabb része a projektnek, a megfelelő hasmagasság elérése. Alex ezt úgy oldotta meg, hogy a TA Technix állítható futóműben kicserélte a rugókat rövidebb és keményebb darabokra és beszerelt még állítható lengőkarokat. Ezután felcsavarozták a 16-os BBS felniket polír peremekkel és fényezett középpel. A "csillag" színéhez jól passzol az autó gyári árnyalata és a feketére fóliázott részek, amik eredetileg krómozottak voltak. (díszrács, lámpakeretek stb.) A kaszni szinte gyári maradt. Egyedül az Orranje hátsó szárny és a Fox kipufogóvégek lettek hozzáadva. A motorháztető alatt is történtek változások. Kisebb kompresszortárcsa,  nagyobb Schmidt Technik injektorok és a Motorsport-Schäfer optimalizálása után 220 lóerőt sikerült kicsikarni a motorból. 
Azonban egy furgon elnézett valamit és felkente a falra a Mini-t, ami így menthetetlen lett. Szerencsére mindenki megúszta sérülés nélkül, de Alexnek új projekt után kell néznie. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Tief & Breit