Folyamatosan figyeljük a Carstylingra felkerülő autókat. Március előtt nagyobb a mozgás az AMTS miatt, de év közben is lehet találni érdekességeket. A főoldalon jelennek meg a friss user autók és így bukkantunk rá erre a Volvo-ra. Eleve már maga az alap is "különlegesnek" számít, hiszen nem tartozik a legnépszerűbb típusok közé, és maga a Volvo sem az az autó, amiből olyan sok módosított példány rohangálna. 
A külső nem tolakodó. Fekete díszrács, egy toldat a lökösön és a küszöbtakaró illetve a hátsó lökhárító gyári toldata feketére lett fújva. Az ültetésről FK állítható futómű gondoskodik, és ennek a szettnek a segítségével lett leengedve a bódé a Rays felnikre, amik 7,5x18-as méretben és 215/35-ös gumikkal figyelnek az autó alatt. 
"Ez eddig nem nagy szám..." - mondhatja ezt az átlag olvasó. Azonban ha kicsit tovább olvassuk a gép adatlapját, feltűnik, hogy a motro környékén elég sok változás történt. A gyári 1,9 dízel több lépcsőben lett okosítva.  Stage 1: GT1756VK turbó, Stefan Zorst kevlár kuplung erősített szerkezettel,60-as full nyitott kipufogó a  turbótol, Manky remap. Így 2 bar mellett 210+ le és 380+ Nm nyomaték állt rendelkezésre. 
A Stage 2  Gt23V mercedes 320cdi turbót, 76-os kipufogót a  turbótol végig,  és Manky remap-ot tartalmaz. Pontos adatok még nincsenek, mert az autó még programozás alatt van, de a várható 2,4 bar töltőnyomással biztosan szép értékeket fog produkálni a svéd.
A beltérben maradt a gyári bézs belső, de a műszerfal fehér ledeket kapott, illetve beépítésre került a turbónyomás mérőóra és EGT kipufogó hőmérséklet mérő  is. 
Jelenleg itt tart a projekt. Kövessétek Volvo Tuned oldalát, hogy lássátok, hogyan alakul az S40!