Annak is megvan az előnye, ha sokan ismerik az embert. A mai felgyorsult világban, az információ birtoklása, hatalmas előny. Nincs ez másképp a hazai autók bemutatásánál sem. Hiszen a Facebooknak hála, egy sejtelmes kép kikerülése után, a hazai oldalak adminjai, kopóként kezdik el keresni a tulajt és kérnek tőle képeket és leírást. Nincs ezzel baj. Ki ne szeretne első lenni? (Más kérdés a minőség, de ebbe nem kell belemenni.) Szóval ha régebb óta ismerik az embert, akkor egy-egy új projektnél, maga az építő vagy éppen a barátai keresik fel a szerencsés cikkírót. Jelen esetben engem, aminek roppant mód örülök! Szóval kaptam pár képet Ádám Trabijáról és egyből tudtam, hogy ennek a kocsinak itt a helye! 

A történet 7 évvel ezelőtt kezdődött. Akkoriban még gyári állapotban volt használva, esetleg a felnik váltották egymást az autó alatt. (ATS Classic, Wolfrace..) Aztán 2015-ben darabokra szedték a gépet és mindent kijavítottak rajta. Ekkor került bele az 1,3-as Wartburg motor és az 5 sebességes váltó, ami egy Poloból érkezett. Ezt egészítik ki az egyedi féltengelyek és tartóbakok. Az autó színe a Subaru katalógusából lett kiválasztva. Miután megkapta a fényt, bekerültek a toronymerevítők elöl-hátul és egy sportlégszűrő. Ezután síküveges Golf fényszórókat, króm tükröt és pillangó ablakot kapott a kocsi. A futómű rövidített és keményített. Ez már a harmadik verzió az autó alatt és ezzel végre sikerült letenni a kocsit a kívánt magasságba, aminek köszönhetően a bölcső 3 centire van a földtől. A kerékjáratokban 3 részes PLS Hockenheim görgőket találunk. A 6,5" széles (ET5) felnik mögött maradtak a gyári fékek, csak most már fékrásegítővel. 

A beltérben mindent újrakárpitoztak. A sofőr és utasa Opel Corsa GSI székekben élvezheti az utazást. A gyári műszerfal helyére VW Polo óracsoport került és egy gyári sportkormány is helyet kapott. A szórakoztatásról Sony fejegység és JBL hangszórók gondoskodnak. Meglepő, de a kalaptartóban található ovál hangszórók, annyira jól szólnak, hogy mélyládára és erősítőre nincs is szükség. 

Letisztult klasszikus lett így "Honecker bosszújából", de minden szenvedést megért a dolog! Gratulálunk!