Kevés olyan ikonikus jármű létezik a földkerekségen, mint az az 1960-75 között gyártott Jaguar E-Type. A kupé és kabrió változatban is létező veterán modell kifinomult, végletekig harmonikus ívei a mai napig szemet gyönyörködtetők, úgy, ahogyan ezen az Ausztráliában fotózott, indigókék példányon is. De nézzük csak meg kicsit jobban, valami nagyon nem oké.

Mi az a lámpa, te?

A hátsó lámpa mintha eddig nem ilyen lett volna, de akkor honnan ismerős mégis? Segítünk, ez egy Nissan 370Z hasonszőrű darabja, első ránézésre mintha csak oda lenne virtuáltunerkedve.

Távolról sem jobb a helyzet

De sajnos nem, ez valóban létezik. Még méreteiben is reális, jól látszik, mennyivel kisebb kasztnis a Jaguar a Nissan - egyébként szintén nem túl méretes - sportautójánál. De ha azt hitte valaki, hogy ennyivel megúsztuk, van egy további rossz hírünk:

Igen, elöl is a 370Z lámpatestei figyelnek.

Tény, hogy láttunk már autókat fura lámpákkal felszerelve, de vajon milyen lelkiállapot kell ahhoz, hogy valaki fejében összeálljanak ezek az - egyébként kizárólag a formákat nézve egészen jól illeszkedő - elemek? Na és főleg ki az, aki valóban szétvág miattuk egy E-Type-ot? Hozzátesszük, ha - remélhetőleg - csupán egy replikáról van szó, esetünkben az is maximum enyhítő körülmény.

 

Forrás: Carscoops