Néhány napja mindenhol erről a zöld Niva-ról lehet képeket látni. A nagy nevű oldalaktól kezdve a privát profilokon át, mindenki állkoppantással reagált az orosz (ex)terepjáróra.

Amikor valaki belevág valamilyen projektbe, nagyon nem mindegy milyen alapot farag szét. Kostya pedig egy olyan bázishoz nyúlt, amiket eddig maximum off-road versenyeken, illetve a tajgán láthattunk, teljes menetfelszerelésben.

Az 1984-es 2121 Niva eredetileg a nagymama tulajdona volt, aztán eljött az idő,a mikor a nagyi már nem tudta biztonsággal vezetni, így Kostya megörökölte. Az első lépések között a levegős rendszer beépítése szerepelt és felkerültek a Zauber felnik 7,25 és 8,25x17 méretben és ezekre 165/45 gumikat szereltek.

A bódéval akkor még nem foglalkozott túl sokat, így vannak képek, amin látszik a rozsda, de egy ilyen korú autónál ez elfogadható. A csomagtérben viszont egy elég korrekt beépítést találunk, illetve a műszerfalba is, a lehetőségekhez képest, szépen építették be a visszajelző órákat.

Az autó terepjáróhoz képest így is alacsony volt, de aztán bekattant valami Kostya fejében és darabokra szedte a vasat. A motor kikerült, hogy aztán egy 16 szelepes japán szív kerüljön a helyére, a futómű egyes elemeit kidobták és típusidegen elemekre cserélik folyamatosan. Például hátul BMW E21 lengőkarok, gátlók kerülnek beépítésre, ezzel nyerve még 10 centit lefelé!

Az első futómű viszont egyedi átalakítás alatt áll, és még nincs semmi konkrét információ ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy a karosszériát teljesen felújították az elmúlt időszakban és az autó kapott egy telifényt is. De ami miatt kiégtek néhányan, az az új kerékszett! A tervek szerint 9 és 11,5x17 lesz a kocsi alatt, rommá ültetve, bedöntve, radikálisan, ahogy az Oroszoktól megszoktuk. Amíg épül IDE KATTINTVA találtok pár képet, illetve ha ERRE A LINKRE klikkeltek, akkor nyomon követhetitek az építést!