Ahogy böngésztem a felnis csoportokat, beleakadtam egy hirdetésbe. Maga a termék számomra nem okozott traumát, azonban az autó, amire fel volt szerelve, egyből izgalomba hozott. Gyorsan rá is írtam a tulajra, aki készségesen válaszolt kérdéseimre, és meg is lepődtem a végén kicsit. Ugyanis ez az autó gyári! 

Béla retro autó imádata 25 évvel ezelőttig vezethető vissza. Már akkor is volt neki egy 500-as Fiatja, amit 10 évig épített/Abarthosított. Tehát van némi tapasztalata ezen a téren. 6 évvel ezelőtt pedig retro és ritka felnik beszerzésével, építésével és felújításával foglalkozik. Ezt az 1973-as Skodát egy idős bácsitól vette, aki az első tulaja volt a gépnek és igencsak megkímélt állapotban pihent. Tudni kell, hogy ez a kocsi nem azért lett vásárolva, hogy showcar legyen, hanem pusztán az élvezetért! A vásárlás után voltak vele munkálatok, azonban elég jó bőrben volt, így nem kellett teljesen az alapokról kezdeni a dolgokat. Az egyedüli változtatás, amit egyébként alig lehet észrevenni, az a hátsó ívek megnyújtása volt, hogy elférjenek a felnik. A kerekek pedig Wolfrace görgők 8x15-ös méretben, módosított ET-vel, ami így most 0. A futómű is egyedi készítés. Béla csak annyit mond: " Kellett szabni-varrni, de semmi bonyolult." 

A beltér és a motor is teljesen gyári az utolsó csavarig. Az S 100 Low Life csoportban rengeteg hasonló "beteg" arcot lehet találni, akik rajonganak a farmotorosokért. A jelenlegi felnik amúgy pont eladóak, úgyhogy aki szeretne magának egy nem túl gyakori darabot a retro gépe alá, annak most itt van a lehetőség!