Hosszabb kihagyás után ismét egy nagyszerű hazai fotósról tudhattok meg többet. Tóth Miklós, alias Miim Photo, munkáit gyakran megosztom az oldalon. Nem véletlenül! A részletekre ugyanúgy nagy figyelmet fordít, mint az olyan képekre, ahol az összkép a lényeg. Személy szerint nagyon kedvelem a képeit. Amikor például az én autómat fényképezte, akkor pont olyan fotókat készített, mint ahogy én is látni szerettem volna az autómat. 
Carstyling: Mióta fotózol? 
Miim Photo: Kb. 5 éve kezdtem el kis, kompakt géppel kattintgatni és megtetszett a dolog. Komolyabban 2 éve fotózgatok. 
CS: Mindig is autókat akartál fotózni, vagy az csak egy mellékvágány volt? 
Miim: Mivel autóbuzi vagyok magam is, így az autók közel álltak a szívemhez mindig is, így aztán adta magát a dolog, hogy azon legyek, megörökítsem azt, amit szépnek látok egy autóban vagy egy motorban. Ettől függetlenül fotózok embereket, állatokat ugyanúgy. Nem célom, hogy leragadjak egy adott ágnál. 
CS: Van kedvenc márkád? 
Miim: Porsche és Ferrari. Főleg az 50-es évektől a 90-es évekig készült példányok. Igazából a klasszikus autókat jobban szeretem mint a modern darabokat. Nyilván egy LaFerrari is izgalmas, de számomra egy F40 sokkal nagyobb örömet okoz. 
CS: Mit nézel meg először egy autón? 
Miim: Azt hiszem először az "arcát". Szóval szemből, hogy milyen a tekintete, aztán meg a formáját, alakját. Pont mint egy nőn. hahota
CS: Részletek vagy inkább a teljes összkép fog meg igazán? 
Miim: A részletek észrevételéhez sokszor hosszú percek vagy órák kellenek, de ha az összkép nem fog meg, akkor hajlamos vagyok elsiklani az amúgy érdekes részletek felett. 
CS: Kedvenc hazai alany esetleg? 
Miim: Nincs, de szeretem ha egy adott autó fejlődik, épülget. Akár egy új felni, akár egy bőrbelső, vagy új szín. Ha van valami újdonság, akkor egész más szemszögből lehet képeket készíteni rőla egy új sorozat keretein belül. 
CS: Melyik rendezvényen jártál itthon és külföldön? 
Miim: Hazaiak közül szinte mindegyik nagyobb megmozduláson kint voltam. Külföldön eddig Raceism, de mindenképp szeretnék Wörthersee-re kijutni és a legnagyobb vágyam Goodwood. 
CS: Vannak példaképeid, és ha igen kik azok? 
Miim: Példaképem nincs kifejezetten. Sok fotós van hatással a munkámra. Igazából a hangulatomtól függ, hogy melyikük inspirál. Mikor belekezdtem, akkor Mosoni Péter és a Meetups képei voltak amikre azt mondtam, "Ilyet szeretnék én is". Aztán jöttek a külföldi fotósok és a sok-sok stílus és behatás. Ezért sem dolgozom állandó stílusban, mert mindig a hangulatomtól függ, hogy épp mit akarok látni a képeimen. 
 
Köszönöm az interjút! Miklós képeit megtaláljátok az oldalunkon, illetve IDE KATTINTVA a Facebookos felületén rengeteg galéria között szemezgethettek.