A héten megosztottam egy videót, amiben olyan autók szerepeltek, amik a "legcsúnyábbak" voltak, legalábbis az AutoGuide.com szerint. Ezen a listán szerepelt a Ringbrothers által épített 1972-es AMC Javelin is. Őszintén szólva első ránézésre nem tartanám annyira rossznak ezt az építést, de a kinti szakértőket erősen megosztotta a gép.

A legtöbben azért lázadtak, mert túl modernre sikerült és nem tiszteli a hagyományokat. Nyilván ha olyan helyen él az ember, ahol futószalagon érkeztek az izomautók és a felnőtté válás évei alatt tele voltak az utcák durvábbnál-durvább rombolókkal, másképp látja a dolgokat, én azért leteszem a hajam egy ilyen gép előtt!

Az autó eleve alapból különleges, hiszen ebből a típusból mindössze 3220 darabot gyártottak. A Ringbrothers pedig a fagyálló specialista, Prestone alapításának a 90. évfordulójára készítette el ezt a koncepciót, 12 hónap leforgása alatt.

Tradíciók ide vagy oda, ez a kocsi zseniális! A sárga fényezés Jalop Gold fantázianévre hallgat és elfedi a karbon elemeket, mint például a sárvédőket, géptetőt, első toldatot. A modernizált futómű és fékrendszer kötelező volt egy ekkora projektnél, csakúgy mint az oldalt kivezetett kipufogó.

Annak idején a legerősebb rendelhető motor ehhez a típushoz, a 255 lovas V8 volt. Nem tudni ebben milyen szív dohogott eredetileg, de a Ringbrothers csapata kikapta az erőforrást és azzal a lendülettel ki is dobta azt. Helyére pedig a sokkal gorombább Hellcat motort szerelték. A 6,2 literes feltöltős V8, már alapból 707 lóerő leadására képes, de ez nem volt elegendő az építőknek és a gyári feltöltő helyére egy masszívabb darabot szereltek, aminek köszönhetően 1.100 lóerőre emelkedett a teljesítmény!

Mindez négysebességes GM automata váltón és karbon kardántengelyen keresztül jut el a 335-ös gumikat viselő felnikig. A beltér már sokkal jobban tiszteli a hagyományokat, bár egy kis modernizálás ott is történt. A Ringbrothers nem csak ezt az autót állította ki a SEMA-n, de mindenképp ennek volt a legnagyobb visszhangja. 

További képeket a galériában találtok, amit IDE KATTINTVA értek el! 



 

Tetszett a cikk? Oszd meg Te is facebook oldaladon! Játékunkon egy Ken Block által dedikált, eredeti SEMA Show rendszámot sorsoltunk ki, ha részt vettél, nézd meg Te nyertél-e!
» Részletek itt! «