Melyik az a márka amiből keveset látsz egy találkozón, vagy bármilyen autós eseményen? A lista biztos nem rövid, de ami biztos, hogy Saab-ot szinte soha nem látni ilyen rendezvényeken. A régebbi modellek a formájuk miatt, a fiatalabb kiadások pedig az áruk miatt nem túl népszerű. Legalábbis szerintem. Illetve ott van még az is, hogy a fiatal autósok a könnyebb utat választják inkább, mert egyszerűbb egy hármas Golfot építeni, mint egy olyan autót, amihez nem hemzsegnek a kiegészítők a polcokon. Nem akarom fejtegetni az okokat, de rengeteg olyan autó van, amiből igazán jó gépet lehetne faragni, csak éppen hiányzik a bátorság, hogy hozzányúljanak. A Saab egyértelműen ilyen. 

Második kérdés: Mi az, amiből egyre kevesebbet látni a találkozókon? Állítható futóműves autó! Nem biztos, hogy igazam van, de amióta elérhetőbbé váltak a különböző szettek és egy kis kézügyességgel egy hétvége alatt be lehet építeni a sziszegős futóművet, azóta robbanásszerűen megnőtt a levegős gépek száma. Ezzel persze nincs baj, csak amíg 10 évvel ezelőtt úgy kellett keresni a lufis autókat, addig megfordult az arány és attól kezdek el bizseregni, amikor karcolva érkezik és távozik egy autó. Bevallom, nekem attól tökös valaki, ha nem csak parkolva néz ki jól a kocsija. (De ez persze még mindig magánvélemény!) 

Szóval vegyük a képeken látható Saab-ot. A rendkívül színes orosz autós kultúrában is ritkaságnak számít, hogy egy 9-3hoz nyúlnak hozzá, ráadásul egy testvérpár követte el a dolgot! Teymurnak és Elnurnak ugyanaz a hobbijuk szinte a kezdetektől. A Saab "véletlenül" került képbe, de vásárlás után egyértelmű volt, hogy a "stance" kultúra áldozatává válik. Egyetlen feltétel volt: Csakis állítható futóművel lehet leültetni majd! Ehhez pedig egyedi futóművet kellett készíteni az autóhoz, ami nem kevés munkával járt, de végül siker koronázta a projektet. Mivel az is egyértelmű volt, hogy nem gyári méretű kerekek fognak az ívek mögé kerülni, ezért már előre megdolgozták a sárvédőket és ha már belekezdtek, akkor már a hibákat is kijavították és a végén a Porsche, Atlas Gray fantázianevű színével fényezték le a kocsit. A Rays Victrix Brainer felnik igazi japán klasszikusok. Elöl 9, hátul pedig 10x18-as méreteikkel szépen kitöltik a kerékjáratokat és el is tűnnek az ívek mögött, miközben még mindig lehet kanyarodni az autóval. A világos közép jól passzol a kocsi sötét színéhez. Utolsó simításként pedig a motor kapott egy chip-et, amitől dinamikusabban lehet használni a turbós négy ajtóst. Ez is úgy néz ki, mint egy felni meg ültetés kombó, de azért megint több van a háttérben. Szerintem ennyi bőven elég a boldogsághoz és mivel nem túl gyakori darab, ezért garantáltan felfigyelnek rá mindenhol ezzel az elvetemült magassággal! 



 

Forrás: Lowdaily