Marketing level… ? Az idei SEMA Show is tele van olyan autókkal, amiket nehéz lesz elfelejteni. Olyan megoldások, amiktől falnak megy az ember. Fantasztikus felnik, eszméletlen teljesítményű motorok, mérnöki remekművek, már-már művészien elkészített alkatrészek és Pazar belterek, ameddig a szem ellát. Úgyhogy felmerül a kérdés, mivel lehet kicsapni azt a bizonyos biztosítékot?

A Forgiato Wheels marketingesei úgy tűnik megtalálták a megoldást. A méregdrága standjukon áll néhány csodálatos autó és áll egy totálkáros, kiégett Maybach, amin mindössze egy felniszett található. Ettől pedig felhördült az internet népe! Természetesen a cél az volt, hogy még az is erről beszéljen, aki azt sem tudja, hogy a Forgiato mivel foglalkozik.

A SEMA azért lényegesen többről szól, mint az épített autók, ezt mindenki tudja. Nincs abban semmi meglepő, ha egy cég így akarja reklámozni a termékét. Végigolvasva a különböző oldalakon a reakciókat, kicsit mosolyra húzódik a szám. A „haterek” mindenhol ott vannak. Tökmindegy, hogy melyik országban vagyunk…. „Ma már bármivel be lehet jutni.” „ Fogj egy szétcseszett bódét és rakj alá 15G (15.000 dollár értékű) felniket! Bumm! Bent vagy a shown!” „Ez lenne az idei SEMA? Jövőre mi lesz? Vízkáros Camaro?” És még sorolhatnám.

Azonban ha jobban a dolgok mögé nézünk, akkor azért hamar rájövünk, hogy ez nem egyedi eset. Nem is kell messzire menni! Vegyük az AMTS-t! Ott is voltak kiállítva hasonló autók. Például amit egy fa alól cibáltak ki és pimpeltek fel, vagy arra is volt példa, hogy nem volt kész időre a kocsi, ezért félkész állapotban kiállították és mellé tették a még fel nem szerelt cuccokat. Ezután pedig lehet ráaggatni különböző címkéket, de a lényegen nem változtat.

Showcar-ok, amikkel nem lehet utcán közlekedni és csak tréleren jutnak le A-ból B-be, viszont a céljukat elérték. Mindenki erről beszél, még akár díjakat is bezsebelhetnek vele, az alkotók pedig örülnek, mert a viszonylag alacsony költségvetésből sikerült sikereket elérni. Kell ennél több? Na, a Forgiato most ugyanezt a receptet követi.

Ha nem ismerted eddig a gyártó termékeit, garantáltan rákeresel majd! (Aztán hogy tetszik-e vagy sem, azt majd mindenki eldönti magában, de ne feledjük, Amerikában járunk!) Szóval a srácok kigurítottak egy romhalmazt, ráaggattak egy szett nagyon drága felnit, körbekerítették és mindenki erről beszél két napja a világ minden pontján.