A Corrupt Mustang már készül egy ideje és a SEMA Show-n végre mindenki megcsodálhatta ezt a különleges „hibridet”. A Hibrid jelzőt nem úgy kell értelmezni, hogy elektromos motor hajtaná, hanem úgy, hogy egy olyan típusidegen motort építettek be, amire eddig nem igazán volt példa.

Egy amerikai autó V8-cal az igazi, nem igaz? Nos, ebben az esetben sincs ez másképp, a különbség csak annyi, hogy nem hazai, hanem olasz termék dolgozik a Mustang orrában. Egy totálkáros Ferrari F430 adta a szívet a projekthez, ami 4,3 literes és 483 lóerőt képes leadni. Azért ez nem olyan rossz választás ugye?

Azonban itt nem állt meg a dolog, mert az építő, Tony az American Legends-től, még két darab turbót is ráaggatott a motorra, ami egyébként a Ferrari California szívósorát is megkapta. A motorhoz 6 sebességes T56 Tremec  csatlakozik, amit szekvenciális váltóval egészítettek ki. A teljesítményről nincsenek pontos adatok, de Tony 700 lóerő körülire saccolja, ami azért nem rossz eredmény, tekintettel arra, hogy az új Mustang GT, a Coyote V8-cal 460 lóerős.

Így azért a 68-as évjáratú öreg elég jól meg tudná izzasztani a fiatalabb modellt. A futómű környékén RideTech levegős rendszer jelenti a változás a gyárihoz képest és a kerékjáratokban Avant F461 felnik forognak. Az autó tele van egyedi megoldásokkal, ezt talán mondanom sem kell. A karosszériát „choppolták”, így most 6,35 centivel alacsonyabb. A kipufogót az autó oldalán vezették ki, egyedi lökhárítókat kapott a gép műanyagból, a taposók pedig karbonból készültek, illetve az autó belterében és egyéb részein hemzsegnek a 3D nyomtatott alkatrészek.

Ami külön érdekes, az  autóhoz csatlakoztatott Ipad, amivel szó szerint mindent lehet irányítani! Megszoktuk már, hogy a levegős rendszert okostelefonról vezéreljük, de ebben az esetben a futóműtől kezdve az elektromos ablakon át egészen a beindításig, mindent irányíthatunk az eszközről. Tulajdonképpen már csak annyi hiányzik, hogy vezetni is lehessen mobileszközzel.

Tony 14 éve tulajdonosa ennek a Fordnak, de most sikerült összehoznia azt, amire régóta vágyott. Egy olyan autót akart, ami egész más szintet képvisel a Mustangok között. Azt gondolom a feladatot tökéletesen teljesítette! IDE KATTINTVA még több képet találtok a Corrupt Mustangról! 




 

Forrás: Carstyling.hu