Az idei SEMA-ról elég sok helyen lehet találni információkat az egyes autókról, de ami számomra igazán érdekes, hogy majdnem mindenhol ugyanazokról a kocsikról írnak/beszélnek stb. Pedig azért lényegesen több érdekesség volt kint, mint amennyit a nevesebb oldalak megmutatnak. Amik vittek mindent eddig, az a Tesla motoros Porsche, a Ferrari motoros Mustang, a durván átépített Pontiac és még néhány másik autó.

Na de mi van a hot rod-okkal? Hiszen ezek a gépek onnan származnak és a legnagyobb rajongótábor is itt található. Mint minden évben, idén sem volt hiány a különböző csodákból és most ezek közül emelnék ki egyet, az AfterTought (Utógondolat) névre hallgató építést, ami a Cal Auto Creations csapat munkája. A történethez tudni kell, hogy ez az autó eredetileg arra épült, hogy 2017-ben elhozza a Ridler Díjat, ami az egyik legnagyobb elismerés a hot rod építők között és csak a Detroit Autorama-n lehet megnyerni.

Fontos kikötés, hogy az autóról semmilyen információ nem szivároghat ki az esemény előtt, ugyanis ha megosztják a képeket vagy bármit, akkor azonnal ki is zárják a versenyből! Miután lehull a lepel, minden autó, szigorú átvizsgáláson esik át és ezek közül választják a Great 8 névre hallgató, nyolc döntős kocsit, amik tovább versenyeznek a legnagyobb trófeáért. Az AfterTought nem Ridler nyertes, de ott volt a Great 8 között. Érdekes részlet, de a Battle of The Builders egyik győztese is ott volt a Great 8 tagjai között, ez pedig a Detroit Speed által épített Camaro volt.

Na, de térjünk vissza a képeken látható Fordra! Ezt az autót a Mothers standján lehetett jobban szemügyre venni és nem túlzás ha azt mondom, a stand ékszere volt az A Model. Ha valaki számára a részletek a legfontosabbak, akkor bármilyen eseményen talál olyan autót, ami valamilyen oknál fogva nem illik oda. Ez a világon mindenhol így van. Viszont ennél az autónál, nehéz helyzetben vannak a kukacos látogatók is. Az egyedi hűtőrácstól kezdve, a beépített motoron át, egészen a hátsó hídig, minden a legalaposabban és legkiválóbb minőségben került beépítésre.

A kaszni is komoly átalakításon esett át, de ez egy ilyen építés esetében nem meglepő. Az alu V8 a H&H Flatheads műhelyében épült. Ardun alulvezérelt felülszelepelt (OHV) hengerfej, Stromberg97 karbik és egy „blower”, ehhez pedig Bowler Transmissions C4 automata váltó csatlakozik. Ezután minden lehetséges felületet fényeztek vagy políroztak. Az autóban hemzsegnek az egyedileg gyártott alkatrészek, a felfüggesztéstől kezdve, a fékeken ár, a műszerfalon keresztül egészen a váltóalagútig. Nincs olyan része aminél ne lenne valami egyedi alkatrész.

A műszerfal közepén elhelyezett műszeregység eredetileg egy 1957-es Oldsmobile-hoz tartozott és ezt építették be, de csak miután a Classic Instruments felújította. A barna bőrbelsővel remekül harmonizálnak a polírozott beltéri elemek valamint a fa kormány és váltógomb. A végén már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul.

Honnan kapta a nevét az autó? Nos, bármilyen hihetetlen, ezt a kocsit nem a Ridler Díj miatt építették eredetileg. Minden úgy készült, ahogy a műhelyben elképzelték és csak miután elkészült, úgy döntöttek, benevezik. Ahhoz képest elég jól szerepelt az autó! Ez az igazi autóbuzéria! IDE KATTINTVA megnyílik a galéria, ahol több képet találtok erről az autóról! 



 

Forrás: Carstyling.hu