Mint már korábban írtam, Datsun 240Z-ből nem volt hiány idén a SEMA Show-n. Semmi meglepő nincs ebben, hiszen a forma kortalan és árad belőle a sportautós érzés már gyári változatban is. Amíg itthon egyre nehezebb hozzájutni egy ilyen alaphoz, addig "odakint" valamivel könnyebb helyzetben vannak az építők, legalábbis Shawn Bassett-nek sikerült viszonylag olcsón venni egyet.

Shawn eredetileg motorral versenyzett, aztán miután kipróbálta magát négy keréken is és meglepően jól ment a dolog. Ezután már csak a megfelelő alapot kellett megtalálnia, ami ez az 1972-es S30 volt. 1100 dollárért sikerült hozzájutnia a géphez.  Az eredeti terv az volt, hogy felújítja rendesen, de aztán elszabadultak a dolgok....

Miután elkezdte szétszedni, hamar szembesült a ténnyel, hogy a kocsi rosszabb állapotban van mint gondolta. Körülbelül 3 donor kellett volna, hogy egy autó összerakjon rendesen, úgyhogy egész más irányba kezdett el gondolkodni, amitől teljesen egyedi és egyben lényegesen drágább is lesz a projekt. Azt azért tudni kell, hogy a komplett építést Shawn készítette saját kezűleg a garázsában és az autó a SEMA Show-n debütált.

A történethez azért hozzátartozik, hogy emberünk számára nem idegen a karbon, mert korábban már készített elemeket és alkatrészeket megrendelésre. Ez viszont a Mona Lisa volt számára, így minden tudását latba kellett vetnie, hogy tökéletes végeredmény születhessen. Első ránézésre azt gondolnánk, hogy ez csak egy újabb showcar, ami remekül néz ki kiállítva, de rendesen menni sosem fog majd.

Ebben mindenki téved! Shawn egy igazi versenyautót épített és épít folyamatosan, mert van még munka a kocsival, és nem titkolt célja, hogy a 2019-es Pikes Peak-en is induljon a géppel, de előtte a Global Time Attack-on szeretne bemelegíteni. Ha pedig a PP megvolt, jöhet a World Time Attack Challenge, Ausztráliában!

Na, de nézzük meg kicsit a technikai részleteket! Az autó orrában egy 5,3 literes LS V8 figyel. Utángyártott szívósor, LS3, "Drive By Wire", elektromosan vezérelt pillangószelep, portolt LS1 hengerfej, Stage 3 Brian Tooley veztengelyek, egyedi leömlők és oldalt kivezetett kipufogó jelenti, többek között, a módosításokat. Az erő, 6 sebességes T56 váltón keresztül jut el a viszkós sperrig, ami eredetileg az S14 szériához készült. A motor teljesítménye egyébként 450 lóerő körül mozog.

A futómű környékén az S13-hoz készült BC Racing ZR coilover szett és Swift rugók kerültek beszerelésre, kiegészítve SLP Parts és GK Tech alkatrészekkel, lengőkarokkal, stabrudakkal. A BC Forged felnikre elöl 285, hátul pedig 315-ös Toyo Proxes RR gumikat húztak és a felnik mögött Wilwood fékek lassítják a fenevadat. A karosszériáról nagyon nehéz lenne minden részletet leírni, úgyhogy ezzel kapcsolatban meg kell várni a részletes leírást, de a beltérről van némi infónk.

A teljesen egyedi műszerfal is karbonból készült és tökéletes kontrasztot alkot a fehérre fújt, FIA szabványos csövezéssel ás a fekete Sabelt ülésekkel és kormánnyal. Itt minden a funkcionalitásról szól, amiben nincs semmi meglepő, hiszen ez egy hardcore versenyautó (lesz) amiben a legdurvább az, hogy egy garázsban épült! Nagyobb műhelyeknek is kihívás ilyen minőségű autót kigurítani, de emlékezzünk csak Riley Stair Pontiac-jára, ami hasonló körülmények között épült! IDE KATTINTVA megnyílik a galéria és találtok még pár képet erről a Z-ről! 



 

Forrás: Carstyling.hu