Ha mondjuk elég sok autós ismerősünk van, akkor elég csak végiggörgetni a Facebook-ot és láthatjuk, hogy ki-mivel fog nagyot durrantani a következő évben, vagy éppen év közben. Teljesen rendben van ez így, hiszen azért közösségi oldal, hogy megosszuk élményeinket, terveinket vagy éppen napunk egy részét. Aztán ahogy megismerünk mindenkit szép lassan, rájövünk, hogy a nagy ígéretekből nem igazán lesz semmi.

A felni, ami pár hete még olyan széles volt, hogy külön sávot kell nyitni majd az autónak, lassan keskenyebbé válik és már a 10" is bőven elég. Az agyondöntött kerék, ami a képeken úgy néz ki, mint a Vissza a Jövőbe DeLorean-je, egyre egyenesebben áll és a tervezett aszfaltkarcoló magasság sem valósul meg, mert "használni akarja" a tulaj.

Azt gondolom, hogy nem ciki, ha bevállaljuk, ha valami nem jön össze. Szeretne mindenki kitűnni a tömegből, odapirítani, de felesleges megfeszülni, hiszen elég kevesen vagyunk úgy eleresztve anyagilag, hogy milliós futóműveket vagy éppen felniket engedhessünk meg magunknak. Szóval annyira meg akarunk felelni a közösségnek, hogy közben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, mennyire mély a pénztárca. Aztán maradnak a sejtelmes képek, a beállított fotók és szép lassan kiderül, nem lesz semmilyen "oda.....s" jövőre.

A probléma nem is feltétlenül az anyagi résszel van, hanem a bátorsággal. Attól a pillanattól, amikor ki kell lépni a komfortzónából, a józan ész a legtöbb embert visszarántja és rögtön elég lesz az átlagos is. Pedig már majdnem megléptük! Csak éppen félünk a rendőrtől, hamar elkopik a gumi vagy a kocsi alja, hetente kell kerékagycsapágyat cserélni, nem tudunk beállni az udvarra és még sorolhatnám az indokokat.

Ekkor felmerül a kérdés, mennyire vagyunk fanatikusak? Mennyire akarjuk megmutatni mire vagyunk képesek? Mennyire vágysz az elismerésre? Vagy mennyire akarsz ott állni a kiállításon büszkén, hogy ez bizony az Én művem!

Zaur nagyon is meg akarta mutatni és ezért képes volt sokat dolgozni. Kezdetben tanulás mellett dolgozott és úgy gyűjtögetett alkatrészekre és autóra. Mászkálhatott volna moziba csajokkal, vagy élhetett volna "normális" életet, de már fiatalon megfertőződött és az autók teljesen megszédítették. Ő nem akart egy átlagos autót, de első projektnek nem is tudott extrém géppel előállni, így az Oroszországban népszerű, hazai márkát részesítette előnyben.

A Lada 2108 a szokásos kezelésen esett át, de Zaur másra vágyott. Gyerekkora óta rajongott a Mercedesekért és a W140 "bálna" mindig is különleges helyet foglalt el a szívében. Amíg a legtöbben leültetnek egy ilyen gépet és alápakolnak valami különlegesebb felnit, addig Zaur egész más irányba kezdett el gondolkodni. VIP! Ráadásul nem kezdő szint, hanem az igazi hardcore irány volt a meghatározó, ehhez pedig elég sokat kellett dolgozni és rengeteg egyedi alkatrészt kellett beszerezni.

A gátlók, rugók, lengőkarok mind egyedi gyártásúak. Azonban mit sem ér a rengeteg munka, ha nincs megfelelő kerék a kocsihoz. Jelen esetben sikerült ezt is megoldani, és elég brutális méretű gurigák töltik ki a kerékjáratokat. A 19-es görgők. elöl 12,5 hátul pedig 14,5 szélesek!

Természetesen ezekhez a méretekhez a karosszérián is változtatni kellett, ami annyit jelent, hogy elöl 5, hátul pedig 7 centivel szélesítették ki a sárvédőket. Láttunk már sok olyan gépet, ahol itt meg is állt a tudomány, de Zaur figyelt minden részletre és a lökhárítókat és az ajtókat is az új szélességhez igazította.

Egy ekkora projektnél felmerül a kérdés, hogy mégis mennyibe fájt, hogy így "tönkretegyenek" egy Mercit? Zaur elmondása szerint, több millió forintnak megfelelő rubelt költött már a Mercedesre és még nincs kész, hiszen sokkal keményebb gátlókra lesz szüksége.

Ja, hogy static?! Ez az a pillanat, amikor hitetlenkedve nézünk magunk elé, hiszen van olyan arc, aki már a 4 centis ültetőrugótól várja a megváltást. Zaur viszon még lejjebb akarja engedni a bódét, szeretné a belteret is megcsinálni és egy erősebb motor sem jönne rosszul, de ez még nagyon a jövő zenéje. Zaur most elégedett. Imádja a kocsiját és már azt is tudja kezelni, ha támadják az interneten a tettéért. Megálmodott valamit és megvalósította. Élvezze csak! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 



 

Forrás: Lowdaily