Mercury Eight. A gyártó első modellje, amit 1939-től egészen 1951-ig gyártottak. Négy, illetve kétajtós változatban lehetett megvásárolni a típust és a harmadik generációs modell vált igazi kedvencé az építők körében, abból is a kupé verzió. A forma egyébként olyan filmekből lehet ismerős, mint a Grease vagy éppen a Stallone főszereplésével játszott Cobra, amiben egyébként egy üvegszálas replika látható, de feltűnik játékokban is, mint például a Hitman vagy GTA.

Szóval mondhatjuk, hogy népszerű típusról van szó. Talán éppen ezért nem meglepő, hogy a SEMA Show-n is kiállítottak egyet. A patina külsővel nehéz mellélőni, ezt az Icon Derelict csapata is tudta és éppen ezért, nem készültek Candy vagy hasonlóan ütős fényezéssel a show-ra.

A külsőn csak néhány, alig észrevehető változtatást lehet észrevenni. Az ültetés már látványosabb, de a kerékjáratokban lemezfelnik forognak. Szóval nem estek túlzásba a külső megalkotásánál. Viszont ha már a itt állították ki az autót, akkor biztos van valami titok a lemezek alatt! Elképzelünk egy hörgő V8-at, aminek az alapjárata olyan, mintha minden pillanatban leállni készülne és gázadásra az egész bódé hintázni kezd, jelezve ezzel azt, hogy az erő szét akarja feszíteni az öreg kasznit. Azonban elég csak felpattintani a tanksapkát és meglepődve tapasztaljuk, hogy a Tesla Supercharger töltője tárul elénk!

Hamar összeáll a kép, hogy itt bizony hiába várjuk a hörgő hangot, hangtalan suhanás lesz csak, ha elindulunk a géppel. Az egész autót egyedi,  Art Morrison alvázra építették, hogy legyen elegendő hely az akkumulátoroknak. A villanymotorokat a váltóalagútban helyezték el, és a teljesítmény körülbelül 400 lóerő, a nyomaték pedig olyan 637 Nm, ami azért nem hangzik rosszul! A motorháztető alatt találjuk az elektronikát és az akksik egy részét. Ezeket, stílusosan, úgy építették be, hogy egy V8 motort formázzanak meg. Még arra is gondoltak, hogy korhű stílusban, szövet szigetelést kaptak a vezetékek.

A beltérben is minden úgy néz ki, mint a gyári modellekben, annyi különbséggel, hogy a műszerfal digitális és az Andromeda szállította le, akik teljesen korhű megjelenítést állítottak be a kijelzőn. A klíma nyílásai is újak, de tökéletesen illenek a környezetbe, csakúgy mint a kapcsolók és a gyári ablakemelőkkel lehet működtetni az elektromos ablakokat. A gyártó elmondása szerint ,egy feltöltéssel 240-320 kilométert lehet megtenni, de ez nagyban függ attól, hogy milyen nehéz a lábunk és 90 perc kell a teljes feltöltéshez.

Ahogy elnézem, elég nagy divattá vált a benzines autók átépítése elektromossá, de attól nem félek, hogy százával fognak rohanni, átalakíttatni autójukat mert, ahogy a Wardnál fogalmaztak: Nem olcsó egy ilyen mutatvány... 



 

Forrás: Carstyling.hu