Az idei AMTS-n is kint volt a Tuningkingz csapata. A lengyel brigád ismét fantasztikus autókat gurított ki az A pavilonba. A fehér Opelről már olvashattatok korábban, most viszont egészen véletlenül találtam néhány információt erről a piros Mercedes-ről, és bevallom őszintén, meglepett. Ugyanis az autó gyönyörűszép, de nem volt lehetőségem jobban körbejárni és alaposabban megnézni, pedig lett volna mit.

Kezdjük ott, hogy végre nem attól izgalmas egy ilyen old school gépezet, hogy koppan a küszöb a padlón. Félreértés ne essék! Még mindig szeretem az ültetett autókat, de amennyi lufis projekt épült az elmúlt időszakban, kicsit elcsépeltté vált ez a dolog. Ma már nem is azzal lehet kitűnni, hogy airride van az autó alatt, hanem ha "régimódi", tekerős futóművel lőttük be a magasságot.

Ettől függetlenül még mindig nincs két egyforma építés, viszont ma már kötelező levegős futóművet szerelni a kocsi alá, ha meg akarunk felelni az elvárásoknak. Ez a kocsi viszont rohadtul nem erről szól! A karosszéria Kamei X1 szettet kapott, amit egyébként a csapat tagjai csomagoltak ki először, a  hátsó szárny pedig a Rieger terméke. A gyönyörű piros szín pedig nem újrafényezés eredménye, legalábbis így értelemeztem a kommentek között, hanem a Tuningkingz csapata frissítette fel, az általuk forgalmazott termékekkel!

A gyári 1,8-as, 4 hengeres M102 elég gyenge volt, ezért nemes egyszerűséggel kidobták és helyére a W202 230 Kompressor motorját, a 2,3 literes M111 kódjelű feltöltős erőforrást építették be, ami alapból 190 lóerőt présel ki magából. Egy kis szteroidkúra után, ami megnövelt töltőnyomást és egyéb apróságot jelent, immáron 200 lóerőnél többet ad le a motor, ami már kellemesen autózhatóvá teszi az old school kasznit.

Az intercooler teljesen egyedi darab, valamint a kipufogó is, amibe beleépítettek egy cut-out szelepet is, hogy amikor a sofőrnek olyan kedve támad, akkor terrorizálhassa a népet a kocsival. Természetesen nem csak a gyorsulás vagy a nagyobb tempó elérése volt szem előtt tartva, de a biztonság is! A lassításról az SL300 4 dugattyús fékei és 300mm-es tárcsák gondoskodnak. Ezekből sokat nem látni a Compomotive Motorsport TH1781 felniknek hála, amik 17"-os méretükkel tökéletesen kitöltik a kerékjáratokat, de a TA Technix állítható futóművet is kellett tekergetni lefele, hogy tökéletes legyen a kiállás.

A beltérben elektromos Recaro bőrüléseket találunk és egy AMG Atiwe kormányt. A Becker Europa 2000 rádió, a VDO kiegészítő műszerek (töltőnyomás, volt, olaj hőfok), a kazettás középbox és a Motorola International 2200 telefon varázsolja igazán korhűvé, a sötét fabetétek pedig elegánssá a belsőt. Esetleg ha annyira megtetszett az autó, hogy el tudnád képzelni magadnak, akkor itt van a lehetőség, ugyanis jelenleg eladó! Átszámítva 9.800.000 forintért magáévá tudhatja bárki ezt a remek gépet. További képeket IDE KATTINTVA találtok!