A Mercedes W140, a „bálna”, ami új fejezetet nyitott az óriás méretű limuzinok piacán annak idején. Gengszterek, rapperek, sztárok kedvenc típusa volt. Hatalmas mérete tekintélyt parancsolt és ha esetleg sikerült egy V12-vel szerelt S600-at megvásárolni, akkor igazi csúcsragadozóként lehetett gurulni a városi forgalomban. A Brabus nevét nem kell senkinek bemutatni. Ha a BMW-nek az Alpina, akkor a Mercinek a Brabus. Szóval ez a cég is kezelésbe vett anno egy ilyen S osztályt, amibe 7,3 literes V12 dobog a motorháztető alatt és 600 lóerő cibálja a 2 tonnás kasznit, 0-ról 100-ra, 4,9 másodperc alatt.

Nem tűnik gyorsnak? Csak megjegyezném, hogy 1997-ben járunk, amikor azért nem futószalagon érkeztek a rettenetesen erős modellek. Akkoriban ez már űrhajónak számított. Azért ezzel a teljesítménnyel, így 21 évesen is, simán levilloghatunk bárkit az autópályán! Mindamellett, hogy a romboló kinézet mellé erő is jár, a beltérben igazi luxus kényezteti a sofőrt és az utasokat. A bőr itt már kötelező tartozék, de egyedi megoldásokkal díszítették,  és karbon kiegészítők is helyet kaptak a műszerfalon. Oké, hogy 1997-ben készült az autó, de egy kis modernizáció mindenkinek jót tesz!

Nincs ez másképp ennek az autónak az esetében sem! A felnik mögött ugyanis a CLS 63 AMG, karbon-kerámia fékjeit találjuk, ami már sokkal nagyobb hatásfokkal és biztonságosabban lassítja le, az akár, 300-zal is menni tudó óriást. Egy ilyenhez hozzájutni nem könnyű, mert legutoljára 170.000 euro áron lehetett hozzájutni, viszont az árban benne volt a csomagtartóba épített AK-47 is. Oroszok…. További képeket IDE KATTINTVA találtok!