Mit kell tudni a Vector-ról, mint autógyártóról? A Vector Motors Corporation-t Wilmingtonban, Kaliforniában alapították. 1978-ban Gerald Wiegert még Vehicle Design Force néven indította vállalkozását, majd később Vector Aeromotive néven autókat is elkezdtek gyártani 1989-től egészen 1993-ig. Később ebből alakult át Vectro Motors Corporation-né, azzal a céllal, hogy olyan szuperautókat készítsenek, amik megszorongathatják a legendás európai márkákat, mint példáaul a Ferrari, Lotus vagy Lamborghini.

Összesen talán 50 darab autót készítettek az évek alatt. Létezett a W2 1978-ban, amiben 5,7 literes Chevrolet V8 motor dobogott turbókkal, 600 lóerővel és 800 Nm nyomatékkal. Ezután következett a W8. Ebben már 6 literes Rodeck blokk dolgozott, kovácsolt belsővel és ismét iker turbókat aggattak rá. A teljesítmény 625 lóerő volt, de amikor feltekerték a töltőnyomást, akkor sikerült elérni az 1200 lóerőt! (1989-ben járunk!)

Az alumínium monocoque alvázra épített, karbon, kevlár karosszéria elemekből álló középmotoros, hátsókerekes sportautó, 3 sebességes automata váltót kapott. Ennek utódaként készült 92-ben a WX-3 széria. A 7 literes V8-cal szerelt motor itt is kényszerlevegőztetést kapott és itt is 3 sebességes automata váltó juttatja el az erőt a hátsó kerekekhez.

A teljesítmény 600 és 1200 lóerő között mozog és három változatot szerettek volna készíteni belőle. Kupé és roadster verzió volt a két prototípus. Sajnos csak eddig jutott a projekt, mert aztán Wiegert-et kitúrták a saját cégéből és ebből a típusból nem készült több.

Szóval van ez a két hátsókerekes, középmotoros, turbós szuperautó, ami 3,3 másodperc alatt van százon és a végsebesség 399 km/h körül alakul. Most pedig mindjárt mindkettőt magáévá tudhatja valaki, mert a január 17-én, Arizonában tartandó RM Sotheby árverésen mindkettő kalapács alá kerül majd! 



 

Forrás: Petrolicious