A következő három autó kiválasztása nem volt egyszerű. Ugyanis hazánkban a Volkswagenek tekintetében elég durva a felhozatal és bizony rengeteg igényes építés található. Ezért most három olyan autót választottam, amik nem csak kiállításra készültek, hanem saját lábukon közlekednek és lehet velük találkozni kisebb összejöveteleken is.
 
Szathmáry Attila - Golf Mk1
 
Van olyan aki ne ismerné Szatyi zöld egyesét? Ugye hogy nincs! Ez az autó évek óta ott van a legjobbak között, pedig nem változik a színe, nem cserélgeti a tulaj a felniket, mert nem akar senkinek sem megfelelni, csupán sok-sok évvel ezelőtt összerakott valamit, ami időtlen, és ahogy egy barátom fogalmazott: állócsillag a hazai VW felhozatal égboltján. Ez az autó egyszerűen etalon minden Mk1 tulaj számára és nem igényli a folyamatos hegedálást, hogy újat mutasson. 
 

Bakos István – Jetta Mk2

A két ajtós Jetta mindig kilógott a sorból. Kicsit a két ajtós E30-hoz tudnám hasonlítani, hiszen ennek is szögletes a formája és ma már egyre kevesebbet lehet találni belőle. (Aztán nálam ennyi a hasonlóság…) István nem bonyolította túl a dolgokat és tökéletes hozzávalókkal szerelte fel a két ajtós Jettát. Az OZ Futura felnikkel lehetetlen mellélőni és az olyan apróságok, mint a hátsó szárny még különlegesebbé teszik a kocsit. Letisztult, nincs izzadságszaga és egyszerűen hibátlan! 

Berczi Patrik – Golf Mk5 GTI

Talán nem nagyon kell magyarázni, hogy Patrik autója mitől tartozik a legjobbak közé. Ha mégsem tudná mindenki, akkor jöjjön néhány információ. Air Lift Performance levegős futómű, egyedi kiegészítők az autón, finoman adagolva, pont annyira, hogy a laikusok számára fel sem tűnik, de ha egy másik GTI mellé állítanánk, azonnal észrevennénk a különbséget. Rotiform felnik és makulátlan csomagtér beépítés valamint belső. Ráadásul a munkálatokat Patrik végezte és roppant alapos munkát végzett, így nem csak a felhasználat alkatrészek minősége prémium, de maga a kivitelezés is. Ahogy említettem mindhárom autóban közös, hogy nem tréleren hozzák-viszik, láthattuk több találkozón is. Természetesen nem kötelező egyetérteni, de ha megnézitek a képeket azért nehéz lenne belekötni bármelyikbe is. 

Képekért köszönet: Madclown Pictures - MIIM Photo - Alex PFFR Photography