Aki szereti a klasszikus BMW-ket, annak egy szép 02-es igazi álomautó lehet. Azonban kevesen engedhetik meg maguknak, hogy hozzájussanak egyhez, hiszen még a lepukkantabb darabokért is egyre többet kérnek, és akkor utána jön a többi nehézség. Egy felújytás nem csak a lakatolásból és fényezésből áll, hanem be kell szerezni minden apróságot hozzá, aminek a végére, fejből fogjuk tudni a cikkszámokat sa RealOem-en. Úgyhogy a pénz csak egy dolog, de rengeteg idő és a hiányzó alkatrészek beszerzése a másik kihívás. Az Everytimer Automobile viszont gondolt azokra, akik egyrészt nem akarnak szívni a restaurálás nehézségeivel, másrészt nem akarnak lemondani bizonyos extrákról sem.

A BMW 135i kabrió alapra épített, modernizált 02 remek opció lehet, de persze egy bizonyos rétegnek. A felújítás nem olcsó mulatság, de az, hogy egy E88-ból 02 Homage legyen, ahhoz is mélyen zsebbe kell nyúlni. Ez olyan 70-80.000 eurót takar.... A kérdés csak az, hogy megéri-e, illetve mennyire sikerült jól ez a fajta átépítés? Vélleményem szerint ugyanis, az üvegszálból készült kiegészítők valóban megpróbálják visszaadni a 02-es formavilágát, de annyira furcsák az arányok, hogy az agyam nem akarja elfogadni a látványt. ezt még tetézi az is, hogy amint megpillantom a belteret, a külsőhöz képest túlságosan modern műszerfal, ülések, kormány, váltó egyszerűen nem illenek az old school külsőhöz. Persze ez nem is azoknak készül igazából, akik szívből rajonganak a márkáért, hanem inkább az olyan gazdag formáknak, akik ki akarnak lógni a sorból és mivel megengedhetik maguknak, beruháznak egy ilyen furcsaságra, miközben fogalmuk sincs, hogy maga a 02 milyen autó is volt, valamint milyen változatok épültek belőle.

Oké, elfogadom, hogy nem is kell tudniuk, hiszen a világ már nem a tiszteletről szól, hanem sokkal inkább arról, hogy bármit megkaphatunk,  ha van elég pénzünk, az üresfejű embereket pedig nem érdekli, hogy mi is volt az eredeti modell valójában. Természetesen az N54-N55 turbós motorral szerelt 135i alapra épített autó sokkal jobban megy mint az eredeti verzió és biztonságosabb is, ráadásul az alapból 306 lóerős motorban rengeteg tartalék van. De mi van akkor, ha kicsit jobban körülnézünk és az Everytimer árának, körülbeül a feléért, találunk egy sokkal élhetőbb gépet, ami eredeti 02 csak éppen modernizálták kicsit.

IDE KATTINTVA megtaláljuk a linket, ahol egy 1971-es BMW 2002-t árulnak, aminek az orrában a legendás E30 M3, 2,3 literes 4 hengeres motorját találjuk, több mint 200 lóerővel, 5 sebességes váltóval a 635 CSi-ből. Hűtött fékek, Koni gátlók, és az utastérben tökéletesen beépítve megtaláljuk a 635 CSi komplett belterét. Azt gondolom, hogy az M3 motorral szerelt autó sokkal több élményt tudna nyújtani, mint a cikkben szereplő Homage változat. Ti, mit gondoltik? Melyiket választanátok?