Nem tudom, hogy a Fordnál a megfelelő alkalomra vártak, vagy csak simán bealudtak, de ideje volt végre valamivel előrukkolni, hiszen a Dodge és a Chevrolet már kidobott egy-egy olyan példányt, ami több mint elegendő utcai használatra, a maguk 700 lóerejével. A GT350 nem válasz volt, csak egy csúcsmodell, azonban a Detroit Auto Show-n bemutatták a GT500-at, ami a legerősebb utcai Mustangnak számít jelenleg. Az ősztől elérhető modell orrában, kézzel összerakott, 5,2 literes V8 "sziszeg", amire egy 2,65 literes Roots feltöltőt is ráaggattak és így 700 lóerő, illetve 813 Nm nyomaték áll rendelkezésre.

A motorhoz 7 sebességes, dupla kuplungos Tremec automata váltó csatlakozik és karbon kardánban folytatódik. Akik esetleg értetlenül állnak az automata váltó előtt, jobb ha megnyugodnak. Egyrészről csak és kizárólag ezzel a váltóval lehet rendelni a kocsit, másrészről pedig elmúltak azok az idők, amikor az automata lassúnak számított. Jelen esetben ez a szerkezet 100 milliszekundum (0,1 mp)  alatt vált, aminél lehetetlen gyorsabban váltani kézzel. A Ford azt állítja, hogy így a 0-100 3,5 másodperc alatt, a 400 méter pedig 11 másodpercen belül teljesíthető.

Természetesen a karosszérián is történtek változások. Kompozit anyagból készül a motorháztető és a sárvédők is, és ezzel sikerült könnyebbé tenné a kupét. Az első sárvédők esetében így lehet szélesebb gumikat is felszerelni, hátul viszont nem változtattak, így kilóghat a kerék, ami tilos Európában és Japánban. A motor is könnyebb lett, így már nem volt szükség óriási "púpra" a géptetőn, ezáltal a sofőr is jobban kilát majd, miközben a tűzfalig nyomja a gázpedált. A cég másik ígérete az, hogy nem csak egyenesben, de kanyarban is lehet majd gyorsan haladni az autóval, ami az új generációs mágnesen futóműnek köszönhető.

Azonban maradjunk még kicsit a karosszériánál! Az autó hűtőrácsa nagyobb mint a GT350 esetében, ezáltal jobb a hűtés hatásfoka.Az autrót óriási tárcsák lassítják, egészen pontosan 420-as satuk. Ennél a Lamborghini Urus fékei nagyobbak csak. (440mm) A Karbon csomaggal 20-as karbon felniket kapunk, 305/30 és 315/30 Michelin Pilot Sport Cup 2 gumikkal, új rugókat némi ültetéssel és állítható karbon szárnyat. Belül Recaro ülések és karbon betétek mindenhol, viszont a hátsó üléseket száműzték a súlycsökkentés érdekében.

Azt hiszem, aki szereti a Mustangot, és lesz elegendő pénze rá, tökéletes lehet a GT500. Utcára bőven sok, és pályán is megállja a helyét. Ha pedig tényleg jól fog kanyarodni is, akkor igazi élményautóvá válhat majd. Az ár majd ősszel derül ki, de kiindulhatunk a GT350 árából, ami 60,235 dollár lesz. Még több képért KATTINTSATOK IDE! 



 

Forrás: Motortrend