Adott egy BMW fanatikus, aki már nem akarta kedvenc E36-ját használni napi szinten, ezért vásárolt magának egy szaladgálós kettes Golfot. Senki sem gondolta volna, hogy ebből olyan mértékű rajongás alakul majd ki a típus iránt, hogy megfertőzi vele barátnőjét is, Krisztit, aki ezután már egész más szemmel nézett a Golfokra. Ne gondoljuk, hogy a fehér kettesen történt bármi módosítás, egyszerűen csak Kriszó annyira beleásta magát a dologba, hogy ráment a ritkaságokra és egyéb különleges alkatrészekre.

Krisztinek viszont konkrét elképzelése volt. Egyes Golfot akart…. Amikor egy autóbolond férfi párja úgy dönt, hogy Ő is akar egy hobbiautót, akkor ez mindig óriási boldogsággal tölti el a férfiembert. Krisz pedig nem is tétlenkedett sokáig és amint megtalálta a megfelelő alapot, meglepte élete párját egy egyes Golffal! Nagy volt az öröm, azonban akkor még ők sem tudták, hogy egy ilyen projekt bizony nagyon sok időt és pénzt fog felemészteni, ráadásul vészesen közeledett az AMTS is. Ez volt 2016-ban. A nagylámpás, háromajtós, 1,6 szívódízel masina, nem volt rossz állapotban, de nem is volt még arra készen, hogy bárhova is kivigyék mutogatni. Egy gyári autó, aminek az egyik legnagyobb erénye, a majdnem makulátlan, barna kockás GTI belső volt. A hátsó íveknél volt némi rozsda, de ne felejtsük el, hogy nem egy mai autóról beszélünk.

Eltelt egy fél év és a következő márciusra még csak darabokban várta a szezont az autó. Szétszedték, mert mindent fel akartak újítani. Kriszti mondta az ötleteket, Krisz pedig beszerezte az alkatrészeket és amit tudott, elvégzett a kocsin. Nem akarok kitérni túl sok részletre, legyen elég annyi, hogy teljes lakatolást és utána telifényt kapott az autó, amit egyébként a rendszáma után (GEL) Zselének neveztek el. A szín teljesen egyedi elképzelés és keverés eredménye. Ez egyrészről jó, mert nem fog velük szembe jönni, de másrészről rossz, mert a színkód elveszett és ugyanezt a színt kikevertetni, ha szükséges, szinte lehetetlen. Bízzunk benne, hogy sosem lesz szükség javításra, ami már csak azért is lehetséges, mert a kocsi havat egyáltalán, esőt pedig csak akkor lát, ha útközben elkapja egy hirtelen jött zápor, a köztes időben pedig garázsban, letakarva álldogál.

A lakat és fény kombó után, bekerült a motor, természetesen felújítva és kipimpelve kicsit, illetve a futómű és a fékek is. Minden felújítva, fényezve, új csavarokkal és a kopó alkatrészek is újak már. Mivel a kocsival a 2018-as AMTS volt a cél, természetesen nem lehetett gyári magasságú, ezért beszerelésre került egy állítható futómű, amivel már be lehetett lőni a tökéletes magasságot, a kiválasztott Rota felnikhez, amik 8,5 szélesek és 165/45-ös gumikat pattintottak rájuk.

A beltérben a Bara Kárpit munkatársai végeztek szép munkát. Új tetőkárpit, felújított ajtókárpitok, újrabőrözött kormány, az autó színéhez passzoló cérnával varrva és szintén az autó színéhez passzoló fényezett váltógomb jelentik a változást. A Rota felnik eladásra kerültek és további apróságokon finomítottak Kriszék, de nagy változtatásokra már nem kell számítani. Új felniszett várható idén a kocsi alá, csak még nem találták meg az igazit. Kellemes kiállású, letisztult gépet sikerült összehozni, amire mindketten büszkék lehetnek!

Képekért köszönet Peter Mosoni Photography-nak!  >IDE KATTINTVA találtok még pár képet!