A Renault Clio RS200 nem egy átlagos hatchback. Egy igazi méregzsák, ami pályán is megállja a helyét. Éppen ezért furcsa, ha valaki úgy nyúl hozzá, ami előtt a hithű rajongók értetlenül állnak. Sokszor olvastunk már "tönkretett" autókról itt is és más oldalakon is. Azok általában olyan átlagos utcai autók, amiket porig ültetnek, addig állítgatják a kerékdőlést, amíg a guminak csak egy nagyon kicsi része találkozik a talajjal és azon kívül, hogy elpattognak rövid távon egyik pontból a másikba, maximum arra jók, hogy a találkozókon megbámulják őket. ez egy életérzés, szokták mondani és sok esetben így is van. Na, de mi van akkor, ha egy alapból sportos autót áldoznak fel a hülyeség oltárán? 
Kieran Williams-Carr nem vacakolt, már ami az átalakításokat illeti. Ahogy a Clio fórumon fogalmaztak: Totálisan tönkretette az autót!
Kieran csak mosolyog: "Még szerencse, hogy nem nekik csináltam!
A karosszériát lesimították, eltüntettek minden felesleges alkatrészt illetve törést. Lekerültek a feliratok és a hátsó ablaktörlő. Nincsenek díszlécek sem és rendesen kiszélesedett az alapból is vállas bódé. A szélesítéseket szépen összedolgozták, majd az egészet az Audi palettájáról kiválasztott, Oak Green árnyalatúra fújták. A szélesítést természetesen nem csak úgy random végezték el, hanem a kerekekhez igazították tökéletesen. A felnik háromrészes BBS RS gurigák, egyedi gyöngyházkrém színű középpel, polír peremmel és fekete tüskés csavarokkal, 9,5 és 11,5x17 méretben. Az autót egyedi levegős rendszer engedi talajközeli állapotba. A beltérben is elvadultak a dolgok. A sofőr és utasa Sparco R33 ülésekben foglalhat helyet és 4 pontos Luke bizotonsági övek szögezik őket a székekbe. A műszerfalon egyedi konzolban kapott helyet pár kiegészítő műszer, amit ugyanolyan krém színűre fújtak, mint a felnik közepét. A Grip Royal kormány is megkapta ezt az árnyalatot, az ajtókárpitokat pedig újrabőrözték és oldalanként két hangszóró is helyet kapott bennük, egyedi konzolba építve. A hátsó üléssort száműzték, helyére pedig a levegős rendszer elemei, például a tartályok kerültek beépítésre, de egy bukócsövet is beszereltek. A csövezés és a tartályok is krém színben pompáznak. A kompresszorok pedig süllyesztve foglalnak helyet, egy plexi mögött. Azért a motorral is foglalkoztak kicsit és a dolog nem merült ki a műanyag alkatrészek fényezésében. Egy Renault Megane 225 adta a 2 literes F4RT szívet, egyedi kipufogórendszerrel, nagyobb intercoolerrel és K-Tec programozással, aminek eredménye 280 lóerő. Kérdés, hogy mennyire lehet kihasználni a teljesítményt a levegős futóművel, de végülis az a lényeg, hogy a tulaj legyen elégedett. Márpedig Kieran imádja a Clio-t! Még több képért KATT IDE! 





 

 

Forrás: Fast Car