A Lamborghini Urus egy olyan SUV, ami rohadt jól néz ki az utcán parkolva, de ne várjuk tőle, hogy Somogybabodban, tetőig sárosan fogja lenyomni az UAZ-okat. (Amiket nem is lehet! hahota) Ellenben a gyártó megmutatta, hogy erre is képesek. Ráadásul már az alapmodell sem nevezhető vérszegénynek. 4 literes V8 biturbó hajtja, 650 lóerővel és 850 Nm nyomatékkal. A végsebesség valamivel 300 felett van és elég fürgének is számít, mivel a több mint 2 tonnás.

A szokásos "Lambós" megjelenés mellé 23-as felnik járnak és kész is a legvadabb városi terepjáró, ami kapható a piacon. Aki ilyet vesz, az szeret kilógni a sorból, de mindig lesznek olyanok, akiket szétver az ideg, ha még egy ugyanolyan példánnyal futnak össze az utakon. A

Manhart nekik kínál megoldást erre a problémára. Először is a teljesítményt emelték meg "kicsit". A cég által tuningolt SUV, immáron 812 lóerős és a nyomték 980 Nm. (Csak mellékesen, az Aventador SVJ 770 lóerős és 720 Nm nyomaték áll rendelkezésre.) A cég nagyobb turbókat, új (eszméletlenül hangos)  kipufogórendszert épített be és módosította az elektronikát.

Ahhoz, hogy ne okozzon gondot a megnövekedett teljesítmény, megerősítették a 8 fokozatú automata váltót is. Ezen kívül új felnik, masszív front spoiler, karbon sárvédőszélesítések hívják fel magukra a figyelmet, valamint piros szín töri meg a fekete-sárga kombinációt, olyan helyeken, mint a kipufogó például. Mondjuk tökmindegy milyen színű a kocsi, egy ilyennel bárhol feltűnést lehet kelteni már gyári állapotban is. Ez a megvadított verzió pedig garantáltan a figyelem középpontjába helyezi a tulaját.