Ki hallott olyanról, hogy egy igazi benzinvérű félőrült olyat mondott volna: "Ez már túl erős!"  
Én sem, soha eddig, pedig van bennem is kilométer azért. Történetünk főhőse, Stan is elképzelt valamit magának, ráadásul nem a szokásos utat akarta bejárni és lépésről-lépésre emelni a teljesítményt, hanem azonnal a lehető legtöbbet akarta kihozni projektautójából. 
 
Kezdjük az elején! Miért vált a Ford F100, Stan kedvencévé? Sylvester Stallone és a Feláldozhatók című film váltotta ki emberünkből a birtoklási vágyat egy F100 iránt. A filmben szereplő 1000 lovas gép teljesen elkábította Stant és tudta, hogy szereznie kell egyet, ami még annál is erősebb lesz! Ez a modell nem pick up, de ez legyen a legnagyobb baj! 2012-ben improtálták Ausztráliába, Kaliforniából. Igazi félbehagyott projekt, aminek két gazdája is volt, de egyik sem fejezte be teljesen a kocsit. Az egyik tulaj a bódéval és az utastérrel foglalkozott többet, míg a másik az 5,7 literes Windsor V8 motort próbálta feltámasztani. Ausztráliában a hűtőtől egészen az üzmanyagtartályig mindent javítani, erősíteni, felújítani kellett, hogy az elképzeléseknek megfelelően működjön majd. 
A szétszedéstől számítva, három éven keresztül csak a motortérrel foglalkoztak, aminek a menete már több, külföldi autós mémből lehet ismerős: Build, Test, Break, Repeat. (Megépíted, teszteled, tönkremegy, újrakezded. Szabad fordytásban.) Mégis mitől mehetett tönkre ennyiszer a motor? A 7 literes blokkra, ráaggattak kettő darab Garrett T04Z turbót és még egy egyedi 671-es Blower is helyet kapott az egész tetején! A durva feltöltőkkel szerelt motort etetni is kellett rendesen, ezt pedig 8 darab 1000 és még 4 darab 2000 köbcentis befecskendező oldotta meg. ( Nem kell hozzá matekzseninek lenni, hogy kiszámoljuk, 16000 (!) köbcenti üzamanyag áll rendelkezésre, ami eszméletlen mennyiségnek hangzik és valójában az is.) Viszont ez már akkora teljesítmény, ami könnyedén tömegpusztító fegyverré változtathatja a motort, így még sosem tesztelték teljes erővel. Az elképzelések szerint 1500-2000 lóerőt képes kipréselni magából a motor, de inkább úgy lőtték be, hogy használható maradjon és eddig 1200 lóerőt mértek keréken.
 
Pillanatnyilag 750 lóerő és 1100 Nm nyomaték áll rendelkezésre, 0,9 bar nyomás mellett. ezzel még kellemesen használható, de a 12" széles Mickey Thompson Sportsman S/R gumikat még így is bármikor eltekeri a gép! Kíváncsi leszek, mikor jön el a pillanat, amikor teljes erőbedobással megküldik a gépet, de abban már most biztosak lehetünk, hogy félelmetes lesz padon és utcán egyaránt. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters