Klasszikus BMW-vel nehéz mellélőni. Nagyobb gondot jelent hozzájutni egyhez, hiszen a veteránkorú példányok ára folyamatosan emelkedik és egy-egy jobb állapotú autóért csillagászati összegeket is elkérhetnek ha véletlenül értékesítésre kerül sor, a különleges kiadásokról vagy M-es verziókról nem is beszélve! Talán még az elérhető kategóriába tartozik az E24 vagyis a cápa hatos. Egy ilyen kupé láttán, a mai napig libabőrös lesz az ember, legalábbis ha benzinvérű. Ezek az autók sosem fognak kimenni a divatból. 
 
Jonny Reiswig nem számít új arcnak BMW-s körökben. Korábban egy puhatetős E36-ot építgetett, elég nagy sikerrel. A Schnitzer felnikre rogyasztott kabrió tette igazán ismertté autós körökben Jonny-t, de mint mindenkinél, nála is eljött az újítás ideje. Eladta hát a 36-ot, hogy aztán megvehesse az elérhető árú álomautót. A kiválasztott 635 CSi órájában több mint 400ezer km volt, de az állapotán ezt nem lehetett látni. A cél az volt, hogy ez legyen a napi használatos autó. Akkoriban egy M4-et használt emberünk és így tudott foglalkozni a hatossal is. Aztán inkább eladta az M4-et és minden energiáját a 635-re fordította. 
 
Az első és legfontosabb az automata váltó cseréje volt. A kocsiban dolgozó váltó már igencsak a végét járta. Szerencsére Jonny talált egy elég jó állapotú és árú darabot, amit aztán be is épített. Első körben csak az volt a terv, hogy az autó kap egy szett M-Parallel felnit és ültetőrugókat. Természetesen végül nem így alakult, de ebben nincs semmi meglepő, hiszen ha valaki korábban földig ültetett autóval járkált, akkor bizony előfordul, hogy a bizsergés nem múlik el és az új szerzemény is feláldozásra kerül. Elég is volt megnéznie pár levegős E24-et az interneten és eldönötte, neki is levegős lesz a cápa. Pár telefon és email után meg is érkezett a CAtuned szett és Bag Riders vezérlő, amit a Group 2 Motorsport munkatársai építettek be Jonny-nak. A következő lépés a felnik kiválasztása volt. Egy ilyen autó esetében nem igazán jöhet szóba más, mint BBS. Az RS felnik elöl 9, hátul pedig 10x18-as méretűek és "slantlip" (collnövelő) peremekkel szerelték őket. Az első felnik turbofan-t kaptak, ami ráerősít a motorsportos érzésre, ráadásul különlegesebbé teszi az autó megjelenését, főleg hogy BMW Motorsportos kupakokat is kaptak. 
 
A mnésik különlegesség, a fehérséget megtörő dekor, ami végigfut az autó oldalán. A csíkot az az Austin Seeling tervezte, aki a felniket is építette Jonny-nak. Talán ezért hasonlít nagyon az Austin E28-án található dekorra, annyi különbséggel, hogy a hátsó részen megtaláljuk a BBS feliratot és Katanaka karakterekkel leírva a Motorsports szót. 
 
Jonny következő lépése az automata váltó cseréje és az amerikai lökösök, európaira váltása. Azt gondolom, örülhetünk, hogy nem állt meg egy szimpla ültetésnél és gyári felniknél, hanem kicsit tovább merészkedett. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Ultimate Klasse