Hol vannak már azok az idők, amikor mereven kellett követni egy adott stílust és nem lehetett még csak kicsit se változtatni a formulán, hiszen a rajongók egyből keresztre feszítették az embert, ha eltért a megszokottól. Alapból a tuning arról szól, hogy a saját elképzeléseinket valósítjuk meg a kiválaszott autón, legyen szó letisztult vagy versenystílusról. Régebben kevesen próbáltak meg letérni az útról. Megvették az alapot és a kiválasztott stílus "szabályai" szerint változtattak autójukon. Cult, rat, OEM+, VIP stb... Ma már azért sokkal lazábban veszik a dolgokat az építők, olyannyira, hogy keverednek is bizonyos stíluselemek. Legtöbbször jól sül el a dolog, de tudunk olyanról is, ami azért nem tartozik a legjobbak közé. Ilyen ez a popszakma.... 
 
Taylor LS400-as Lexusa is egy ilyen "korcs". Adott egy VIP alap, amire a drift világából ismerős elemeket aggattak és a kerekek sem a megszokott, elegáns darabok. Szokatlan, de nem zavaró, sőt! Ha alaposabban megnézzük, akkor rohadt jól  néz ki a végeredmény! Taylor nagy rajongója a VIP stílusnak és imádja a drift autókat is. Úgyhogy amikor elkezdte csinálgatni a Lexust, az a cél lebegett a szeme előtt, úgy vegyítse a két világ stílusjegyeit, hogy ne essen túlzásba. Az első ami szembeötlik, az a BN style szett. Ezt a verziót ne is keresse senki a különböző oldalakon, mert ilyet nem lehet rendelni, Teljesen egyedileg alakították át az LS400-hoz, és építették össze a gyári lökhárítókkal illetve küszöbökkel. A feladatot mindennek lehet nevezni, csak egyszerűnek nem, hiszen a Lexus sokkal szélesebb, mint amilyen a készlet egyes elemei voltak. Azonban némi szobrászmunkával sikerült összeilleszteni hibátlanul az egészet. Ezzel a szettel sikerült azt a próblémát is kiküszöbölni, amivel az LS tulajok folyton találkoznak. Mégpedig azt, hogy a hátulja ne legyen túl magasan. Ugyanis általában az autó eleje megfelelő magasságban van, a küszöbök is követik ezt, a hátsó rész viszont magasabban van, ezáltal pedig kicsit bután néz ki az összkép. Így viszont pont ugyanúgy földön van a hátulja, mint az eleje és ettől sokkal egységesebb képet alkot az autó. 
 
A következő szokatlan momentum, a kerékválasztás. A VIP gépek esetében óriási peremekkel rendelkező, többrészes felnik forognak a kerékjáratokban, vakító csillogással. Taylor teljesen más irányba idnult el ezzel kapcsolatban is. A Volk TE37 felniket nem igazán láthattuk eddig ekkora monstrum alatt. Ráadásul a méretek sem egyszerűek. 10,5x19 elöl és 11x19 hátul. Mindez úgy illesztve, hogy egyszerűen nem bírunk betelni a látvánnyal. Igazi álom lenne, ha ultrakemény, állítható futómű lenne a kocsi alatt, de valószínűleg teljesen vezethetetlen lenne ezzel a beállítással, úgyhogy AirLift Performance levegős rendszert építettek be, kiegészítve olyan állítható lengőkarokkal és állítható toronycsapágyakkal, amiknek köszönhetően ennyire tökéletes fitmentet sikerült elérni. Az airride beépítés nem feltűnő. Egyedül a vezérlő szúrhat szemet. A csomagtartó funkciója megmaradt, hála az elrejtett tartálynak, kompresszoroknak. 
 
A beltérben is érdekesen vegyülnek a VIP és drift jegyek. Mindent bőr borít, fejpárnák is helyet kaptak, viszont az automata váltókart lecserélték drift autókban használatos darabra és a megszokott Nardi kormány helyett Vertex versenykormánnyal lehet irányítani a Lexust. Nem meglepő, ha azt mondom, Tyler le fogja cserélni az automata váltót manuálisra, hogy alkalmanként elrakhassa keresztbe rendesen a kocsit. 
 
Nyilván nem mindenkinek fogja elnyerni a tetszését ez a furcsa keveredés, de véleményem szerint, sikerült minőségi alkatrészek felhasználásával egy elég durva LS400-at összehozni, ami nem követi a megszokott irányvonalat. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stancenation