Miközben sorra érkeznek a különböző sportos, (vagy inkább nevezzük sportautósnak?) teljesítményű SUV-k, azért nem szabad elfeledkezni a sportos négyajtósokról sem. Az 508-as Peugeot modellt tavaly mutatták be és azóta nem ért el vele túl nagy sikereket a gyártó. A legerősebb verzió, a 225 lóerős változat volt, ami nem hangzik rosszul, de manapság, ebben a kategóriában léteznek erősebbek is. Valószínűleg ezt felfogták a cégnél is, és változtatni akartak a helyzeten, úgyhogy tulajdonképpen a semmiből, előrukkoltak egy tanulmánnyal, amit majd a Genfi Autószalonon lehet először élőben megtekinteni. 

Peugeot 508 Engineered Concept. Ezt a nevet kapta az új modell, ami nem elég, hogy erősebb az eddigi csúcsmodellnél, de környezetbarátabb is. Az autó orrában 1,6 literes, 4 hengers turbómotor dolgozik, 200 lóerővel, amit kiegészítettek egy 110 lóerős elektromos motorral, ami az első kerekeket hajtja. Ehhez hozzájön még egy elektromos motor, ami a hátsó kerekeket forgatja és az is 200 lóerős. A matematika mai állása szerint, ez bizony 510 lóerőt és 500 Nm nyomatékot jelent, ráadásul így összkerékhajtás mellett, aminek köszönhetően 4,3 másodperc alatt teljesíti a 0-100 sprintet, a végsebesség pedig 250 km/h-ban van korlátozva. A márka iránt rajongó arcok, most valószínűleg elmosolyodnak és már dörzsölik a tenyerüket, hogy nekik is lesz végre egy olyan tudású autójuk, amivel megszorongathatják akár az M3-as BMW-t is, de ez mindaddig tart amíg, van töltés a rendszerben. Ha esetleg teljesen "tiszta" üzemmódban szeretnénk majd használni az autót, arra is van lehetőség, hála a 11,8 kWh kapacitású akkumulátornak, amivel 50 kilométert is megtehetünk. 

Koncepcióautóról van szó, éppen ezért nem elég a műszaki tartalom, de a külsőnek is hasonlóan izgalmasnak kell lennie. A kocsit leültették kicsit, a nyomtáv pedig elöl 24, hátul 12 mm-rel lett szélesebb. A kerékjáratokban 20-as felnik forognak, mögöttük pedig 380-as tárcsák lassítják a gépet. Új lökhárítókat is terveztek a modellhez és elöl még egy 3D nyomtatással készült légterelő is helyet kapott, de ilyen érdekesség a hátsó ajtónál található kis légterelő elem is, ami szintén 3D nyomtatással készült. Hátul is újratervezett lökhárító és diffúzor található. Az autó Selenium grey fantázianevű, szürke fényezést kapott. Az utastérben karbonnal, plüssel és alcantara-val találkozhatunk. 

Azt nem tudni, hogy lesz-e belőle sorozatgyártott modell, viszont az már biztos, hogy az Év Autója 2019, 7 finalistája között már ott van és elég nagy esélye van arra, hogy meg is nyerje a díjat!