Ha meghalljuk az Outlaw jelzőt egy autó esetében, akkor a legtöbb embernek Magnus Walker ugrik be, ahogy Los Angeles utcáin vágtat végig valamelyik Porsche-jával. A városi törvényenkívüli (Urban Outlaw) aki úgy él, ahogy senki más és lenyűgözően alakítja át autóit. Nem tudom pontosan, hogy mennyire gondolom jól, de véleményem szerint Magnusnak köszönhetjük az Outlaw stílust. A legegyszerűbben úgy tudnám jellemezni, hogy amíg a legtöbb klasszikus Porsche tulaj arra törekszik, hogy a lehető leggyáriasabb állapotú legyen a autója, addig egy Outlaw autón minden megtalálható, amitől falnak mennek az ortodox rajongók, de mindezt úgy, hogy tulajdonképpen az alap megmarad Porsche-nak, csak éppen sokkal nyersebb a megjelenése és az is biztos, hogy keményebben van használva, mint a kiállítási tárgyként funkcionáló társai. Az idő múlásával egyre több olyan építés látott napvilágot, ahol nem az volt a cél, hogy megvakuljunk a csillogó felületektől, hogy ne legyen fékporos a polírozott peremű felni és csak tréleren mozgassák. Egy outlaw verda él és sugárzik róla, hogy még mindig annyi boldogságot képes okozni, mint megjelenésekor! 

Rod Emory is elég ismert a Porsche tulajok között és Ő is egy igazi outlaw építő. Főleg 356-os modelleket épít át. Az Emory Motorsport műhely nagy odafigyeléssel alakítja az öreg, léghűtéses autókat, extrémebb módon is akár. Az egyik ilyen alkotásuk a 356 C4S, az első összkerekes 356-os Porsche! Ehhez pedig a 964-es szériához nyúltak hozzá és egy 1990-es évjáratú Porsche 911-et áldoztak fel, hogy megszülethessen az AllRad 356! 

Miért volt szükség egy ilyen átalakításra? Nos, elég sok 356 tulaj panaszkodott, hogy nem tud elmenni kedvenc autójával havasabb területre, ha síelni szeretne, mert egyszeren a kocsival nem lehet feljutni a hegy tetejére. Ebben Emory és csapata meglátta a kihívást és közel 4 éven át ment a matek, hogy a két autóból egyet készítsenek. A 911-es hosszabb és szélesebb, mint a 356. Miután sikerült a bódét és az alvázat összeilleszteni, KW állítható futómű került az autó alá, a 964-es fékeivel és egyedi felnikkel. A motor és a váltó is a két világ keveréke. Az 5 sebességes G64 váltó, az Emroy Motorsport "Outlaw-4" motorjához kapcoslódik, ami egy 2,4 literes, 200 lóerős erőforrás, Weber karbikkal. A 200 lóerő nem hangzik túl soknak, de az alig 997 kilós autót elég jól mozgatja. A Graphite Blue Metallic fényezés, gyári Porsche színkód, az egészet pedig az alu tetőcsomagtartó koronázza meg. 

Az utastérben zöld bőrrel húzták be a sportüléseket és 4 pontos bizotnsági övek tartják a sofőrt és utasát. Tilton pedálok és Momo Heritage kormány található még bent. Megtetszett? Akkor jó ha tudod, az Emory Motorsport nem tervezi, hogy sorozatban gyártani kezdi majd ezt a modellt, viszont abbna is biztosak lehetünk, ha van elég pénz rá, akkor tuti készítenek egyet! 

Még több képet IDE KATTINTVA  találtok! 



 

Forrás: Super Street