A Citroën DS3 alapból sportos megjelenésű kisautó, ami tökéletesen illik a Mini, az Audi A1 és az Alfa Romeo Mito által uralt szegmensbe. 2010-ben a Top Gear, az Év Autója címet is ennek a modellnek ítélte. Az autót háromféle benzinmotorral és kétféle dízelmotorral lehet rendelni, illetve ott van a csúcs, a DS3 Performance, amiben turbós, négyhengeres 1,6-os erőforrás dolgozik, 205 lóerővel és 300 Nm nyomatékkal. Ehhez a modellhez 6 sebességes váltó, sperrdiffi, 18-as felnik és sportülések tartoznak. A Garage Unique csapata nem egy Performance típust módosított, de ez semmit sem von le az építés minőségéből! 
 
Az autó tulaja azt szerette volna, ha versenyautót varázsolnak a kocsijából. A Garage Unique csapata pedig örömmel vette az akadályt! Amin megakad a szemünk, az a szélesítések és azok méretei. Teljesen más lesz tőle az autó kiállása. Ezt még kiegészítik az első lökhárítóra szerelt légterelők és a koptató, hátul pedig a diffúzor és a GT hátsó szárny. Simán el tudjuk képzelni egy time attack futamon is a DS3-at ezzel a szettel. A fényszórók és a hátsó lámpák is LED-es daraboknak adták át a helyüket. 
 
Versenyautós külsőhöz, motorsportos felni is illik. A Work L1 görgők, bronz peremekkel, aranya csavarokkal, színes kerékanyákkal és fényezett középpel töltik ki a szélesített kerékjáratokat, elöl 8,5 hátul pedig 9,5x18 méretükkel és a rájuk húzott 235/40 és 265/35-ös Yokohama Advan A050 gumikkal. Természetesen az ültetés sem maradhatott el, itt viszont nem betonkemény állítható szettet, hanem levegős rendszert találunk, így a minden helyzetben tökéletesen használható maradt az autó. 
 
Az utastérben Bride Stradia Venus ülésekben élvezheti a sofőr és utasa az utazást. A középkonzolban kapott helyet az airride vezérlőgombjai, illetve a pótkerék helyén találjuk a tartályt és a kompresszort. A géptető alatt, jelenleg 1,6 literes motor dolgozik 120 lóerővel, de már tervbe van véve egy Honda motor a K szériából. Izgalmasan hangzik! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: XO-Autosport