Először jött Nakai. Szétvágta az íveket, felcsavarozott pár szélesítést és épített egy versenyautót, ami divattá változott és a "stancekisfiúk" (Ha már vannak "stancekislányok" is) rákaptak a dologra és sorozatban készülnek az autók a találkozókra. Tempósan csak keveset vezetnek, mert egyszerűbb pózolni a kocsi mellett, mint férfi módjára vezetni, de ez egyik másik sztori. A lényeg az, hogy a Porsche rajongók sugárban hánynak attól ha valaki szétcsesz egy ilyen klasszikust. Nem tudják feldolgozni és Istenkáromlásnak gondolják. Igazuk van? Mindenki döntse el maga. Azonban ha Nakai műveit sem fogadja el mindenki, akkor mit érezhetnek a rajongók egy Danton Arts Kustoms gép láttán?!
 
Bizony. Ez az a cég, akikről már többször is írtam itt az oldalon. (IDE és IDE kattintva olvashattok róluk!) Alexandre Danton nem az a fajta ember, akit meghat egy klasszikus látványa. Ő meglátja benne a lehetőséget és magasról tesz arra, hogy kinek tetszik és kinek nem. Mondjuk így lehet igazán ismertté válni, ha jellegtelen dolgokat csinálunk, ami nem vált ki érzéseket az emberekből, akkor hiába minden reklám. A képeken látható autó egy akkora keveredés, hogy még azoknak is sok lehet, akik amúgy kedvelik az egyedi dolgokat. Hot rod Porsche, Franciaországból, angol szívvel! "Porsche" maradjunk annyiban, hogy sokkal inkább hot rod mint Porsche, de felesleges megmagyarázni, hiszen mindenki látja, hogy mennyi maradt az alapból. A DAK műhely nem egy átlagos műhely, éppen ezért nem is gurul ki a kapun átlagos gép. Ez a targa tipikusan azon autók közé tartozik, amit minél tovább nézel, annál több részletre leszel figyelmes. A legfeltűnőbb elem (a sok közül...) a motor. eleve az autó elejében figyel egy masszív blokk. A legtöbben egy jó LS V8-atz látnának szívesen, ha már hot rod, vagy valami hasonló amcsi benzintemető motort, azonba itt más a helyzet. Ennél durvább a helyzet. A Bentley Mulsanne Turbo, 6750 köbcentis V8 turbós motorja került beszerelésre. Ugye ez a motor valamivel több mint 300 lóerővel mozgatta a 2,2 tonnás Bentleyt. Gondoljatok bele, hogy cibálhatja ezt a bódét, ami már ránázásre sem lehet túl nehéz! 
 
Ehhez természetesen olyan futóműre van szükség, amitől irányítható marad a Porsche vagy mi. Dantonék teljesen egyedit építettek a kocsi alá, amitől nem lesz pályagép, de stabilan az úton marad. A felnik is hozzák a rod életérzést, de itt már nem diagonál gumik kerültek felszerelésre. A tüskés csavarok pedig még rátesznek egy lapáttal a látványra. 
 
Mint látjuk, a külső olyan, hogy garantáltan megakad mindenkinek a szeme rajta. A beltérnél folytatódik ez a dolog! Ha kényelemre vágysz, akkor ez nem a Te autód lesz! Teljesen lecsupaszított utastér, fém felületeke mindenhol. Egyedi műszerfal, szegecselve, fényezve, egy darabból összerakva és középne néhány beépített műszer tájékoztatja a sofőrt. A csapottaljú Sparco kormány érdekes kontrasztot ad a dolognak. A hosszú váltókar, a szegecselt "ajtókárpitok" és a fém versenyülések mind a hot rod-okra jellemző jegyek. 
 
Ezek mellett még más érdekes részleteket is lehet találni, IDE KATTINTVA pedig találtok képeket is! Az biztos, hogy nem mindenki fogja szeretni, de próbáljunk meg nyitottan végignézni a képeket. Ez (is) autóépítés, csak egész más szinten! 





 

 

Forrás: Speedhunters