A 917 megnyerte a Le Mans futamot 1970-ben és 1972-ben valamint 1972-ben és 73-ban uralta az Észak- Amerikai CanAm szériát, idén pedig 50 éves lesz! A Porsche pedig többféleképpen is tiszteleg az eltelt évek és sikerek előtt. 

Először is felújítják az első 917-es modellt, ami a 001 számú és A Genfi Autószalonon mutatták be 1969-ben. Ezt az autót főleg tesztekre és bemutatókra használták, úgyhogy elég sokszor alakult át és variáltak a beállításokon is. Éppen ezért igazi kihívás a tökéletes felújítása. Egy egész évig tartott, amíg a feladatra kijelölt csapat visszállította az eredeti állapotot, gyári alkatrészek felhasználásával. Az autó egyébként egy speciális kiállítás része, ami a Porsche múzeumban lesz megtekinthető májustól-szeptemberig. A 14 kiállított autó közül 10, 917-es és összesen 7795 lóerő sorakozik fel. 

Egy lóg ki a sorból, ez pedig a képen látható piros, modernebb köntösben látható autó. Ez egy tanulmányautó, amit mérnökök és dizájnerek kis csoportja álmodott és valósított meg, és ez a gyártó másik tisztelgése a 917 első Le Mans győzelme előtt. Azonban ha alaposabban megnézzük, akkor hamar kiderül, hogy ez csak egy teljes méretű modell, ami csak azt mutatja meg, hogy napjaink 917-es Porsche-ja így nézhetne ki. Sajnos a cégnél nem tervezik, hogy sorozatban kezdenék el gyártani, ami nagy hiba, mert rohadt jó a kocsi formája! Bízzunk benne, hogy azért elgondolkodnak rajta idővel és legalább egyet megépítenek, aztán a rajongók reakciója meggyőzi a vezetőséget.