Mondhat bárki, bármit, az autózás aranykora a 90-es évekre tehető. Erős, jól vezethető autók, amikben azárt már biztonsággal lehetett utazni vagy éppen csapatni és ami a legfontosabb talán, nem volt mindegyik autó egyforma. Elég ma körülnézni egy parkolóban. Az új modellek, szinte mind ugyanolyanok. Nincsenek túl nagy különbségek. Környezetvédelem, biztonság, önvezető autók, amik beparkolnak mindenhova, mivel a sofőrök elkényelmesedtek. (Tisztelet a kivételnek!) Nagyon ritka az olyan, hogy beülünk és érezzük a nyers erőt, mert mindenhol hang és hőszigetelés, kisujjal tekerhető kormány és még sorolhatnám. Nem adnak túl nagy vezetési élményt. Lassan már csak tényleg arra lesznek megfelelőek, hogy eljussunk A-ból, B-be. Azt is elfogadom, hogy az elektromos hajtásé a jövő és igen, rohadt jól tudnak menni, de hol adja vissza azt az élményt, amikor 8000-ig forog a szívómotor, vagy egy V8 úgy üvölt, hogy attól a környező táj is megremeg? 

Nehéz kiválasztani a legszebb autót ebből az érából, de az biztos, hogy a Honda NSX ott van a dobogósok között. Lehet, hogy a legjobb japán autó a Toyota Supra MkIV, de az NSX sokkal szebb és sportosabb is. Ez az a Honda, amire még azok is elismerően bólogatnak, akik alapból nem kedvelik a márkát. Azonban minden autót lehet kicsit jobbá-szebbé tenni és ez alól a képeken látható példány sem kivétel.

Marga Hill küszöbök húzzák lejjebb optikailag a gépet, egyedi első lökhárító és légbeömlővel ellátott, karbon Seibon "motorháztető" (tudom, hogy nem az!) dobja fel a látványt, illetve hátul, eredeti japán belpiacos lökhárító, egy diffúzorszerű betéttel és egy Difflow hátsó diffúzor zárja a sort. Az egészet pedig megkoronázza a Sorcery V2 widebody szett, ami olyannyira összeolvad a kasznival, hogy fel sem tűnik, de mégis érezni, ez nem gyári szélesség. Amúgy meg a napjaink szétszegecselt autói mellett, üdítő látványt nyújt. 

Érdekes, ahhoz, hogy megragadja a tekintetünket, nem kell őrült kerékdőlés, vagy lehetetlenül széles kerék, brutális peremekkel. A gyönyörő piros fényezés egyébként is magával ragad. Persze lehet bármilyen lapos az autó, egy kis ültetéssel mindent jobbá lehet tenni. Az NSX esetében sincs ez másképp. A KW V3 állítható szettet, iLift hidraulikus "Cup kit" egészíti ki, így nem kellett lemondani a feszes futóműről, és parkolóban is lehet pózolni, mivel gombnyomásra le lehet engedni a kasznit. A megfelelő stabilitásról és merevségról, Dali Racing, Lovefab és STMPOalkatrészek gondoskodnak. A kerékjáratokban Advan GT felnik forognak, amik pont ugyanolyan fekete árnyalatot kaptak, mint a diffúzor, vagy karbon hátsó szárny. 

A 3 literes V6-os, makulátlan környezetben található. Procar karbon szívócső, Taitec leömlő jelenti a változást. A piros szelepfedélen két aláírás található, ami elég menő dolgonak számít, főleg ha képben vagyunk azzal, hogy kiket takarnak a nevek. Az egyik Motoharu Kurosawa, versenyzőnek a szignója, a másik pedig Shigeru Uehara-jé, aki az NSX, az S2000 és az RSX projektvezetője. Az autót két részes mart tárcsák és négy dugattyús Stoptech nagyfékek lassítják. 

Az utastérben Stauts Ring GT karbon versenyülések, NSX-R kormány, Works Bell gyorscsatis kormányaggyal, alcantara ajtókárpitok szerepelnek a módosítások listáján. Tényleg minden felesleges kiegészítőt nélkülöz az autó és mégis felhívja magára a figyelmet. Önmagában a piros fényezés kevés lenne ehhez. Kellenek azok a minőségi kiegészítők, amiktől ízléses marad, de közben tudjuk, hogy nem gyári autót látunk, pedig már az sem tól gyakori látvány. Legalábbis hazánkban biztosan. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 






 

 

Forrás: Stancenation