Ez nem csupán két álomautóról szóló cikk, hanem sokkal inkább egy olyan apa-fia projekt, ami két teljesen különböző stlusú, korosztályú autóról szól. Két olyan ikon, aminek elég nagy rajongótábora van és két, teljesen más világ szülötte. 
 
Körülbelül 8 évvel ezelőtt, ez az apa-fia páros már szerepelt a Stanceworks oldalán. Most pedig újra visszatértek és kicsit más a leosztás, mint akkor volt. John E30 M3-a már rénézésre fantasztikus! Poliuretán szilentek, AKG N csoportos motor és váltótartó bakok, Supersprint középdob és Eisenmann versenydob jelentik azokat a változtatásokat, amiket első ránézésre nem lehet észrevenni, azonban egy ilyen autónak kötelezően jár, hiszen ettől lesz olyan a vezetési élmény, ami semmi msához nem fogható. Az utastérben már más a helyzet. Recaro SPG ülések, 4 pontos bukócső, korhű, Italvolenti Formel kormány, Rennstall RSKT2 váltógomb. A motorsportos érzés a külsőn is folytatódik. A csoportos Cup tükrök, európai vesék és mosolygós lámpák, EVO fékhűtők és EVO 3 koptató. A leglátványosabb változás az a felniknél érhető tetten. A 8,5x17-es ET13-as BBS RS12 görgők teljesen gyári méretűek, mégis óriási változás a 16-os Style 5 felnikhez képest. A teljes fényezés megint egy olyan részlet, ami látványos, de ha nem tudunk róla, akkor fel sem tűnik, hiszen egy ilyen kaliberű autónál alap, hogy makulátlan a fényezése. 
 
John apja, Jan is egy régi álmát valósította meg, viszont itt a felújítás volt a cél. Jan, Lengyelországból vándorolt az Egyesült Államokba. A 60-as években egy ilyet maximum a "pártvezetők" használhattak kormányzati kocsinak. A Citroen DS futurisztikus formája még sokáig kilógott, az akkoriban még, derékszögű vonalzóval tervezett egyéb autók közül. Jan akkor szeretett bele a típusba, és nem olyan rég jutott el odáig, hogy birtokolhasson egyet. Hosszú évekig kereste a megfelelő alanyt, míg végül felbukkant egy olyan, ami 30 évig, gondoskodó kezek között tengette napjait. A feladat már csak annyi volt, hogy áthajóztassák Amerikába. Amint a kezei közé került, dsarabokra is szedte. A hidraulikus futóművet, a kormányművet , a csöveket, vízpumpát, hűtőt, új darabokra cserélték. Eltüntették a rozsdát, felújították a kárpitokat, újrabőrözték az üléseket, szóval tényleg újjá varázsolták az öreg franciát. 
 
Ettől függetlenül, mindkét autón megtalálható egy matrica, amin annyi szerepel: Ez nem egy showcar! 
Hiszen felújítás ide vagy oda, használva is vannak ezek az autók. Nem szoborként funkcionálnak. Amíg a DS, tökéletesen megfelel egy kényelmes utazásra vasárnap délután, addig az M3, 4500-as fordulat felett, olyan hangorkánt zúdít a környezetére, hogy abba minden beleremeg. Két különböző stílus, két márka, egy család és egy szenvedély. Nincs is ennél jobb dolog! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks