Ferrari-t birtokolni már önmagában nagyszerű dolog lehet. Egy olyan sportautó, amivel garantált a feltűnés, aminek láttán mindenki tudja, hogy a tulaj nem kispályás és az is biztos, hogy minden VIP helyre azonnal bebocsátást nyer az ember. Egy vörös autóból kiszállva, a vörös szőnyegen végiglépkedve.... #magasélet..... 
 
Azonban ha csak egy Ferrari áll a garázsban, még nem tartozunk ahhoz a klubhoz, akiknek a cég, minden rezdülését figyeli és ugrásra készen várja, a kedves ügyfél minden kívánságát. Az igazán szerencsések, akik már több különleges modellt is birtokolnak, nyugodtan fáraszthatják a vezetőséget, őrült öteleteikkel és ha tényleg annyira fontos az ügyfél, akkor nagy valószínűséggel meg is valósítják azt, legyen bármilyen meghökkentő a kérés. Erre külön mérnöki gárdát tartanak, akik örömmel ugranak fejest egy-egy ilyen felkérés alkalmával, hiszen ilyenkor kiélhetik minden perverziójukat és kimozdulhatnak a komfortzónájukból, hogy valami igazán különlegeset alkossanak. 
 
Az egész történet még 2015-ben kezdődött, amikor az egyik ilyen kiemelt ügyfél szerette volna, ha készítenének egy működő Sport Prototype Concept modellt. Ez lett a képeken látható P80/C. Míg a legtöbb Ferrari modell inkább közúti használatra van tervezve, addig ez egy kőkemény versenyautó. 4 Év megfeszített munkájának az eredménye, hogy ez a kocsi egyáltalán nem hasonlít az alapra, ami egy 488 GTB volt. Mindent a megrendelő igényeihez igazítva alakítottak és így nem csak a külső, de a műszaki tartalom is eltér a GT3-as gépekben használt technikáktól. 
 
A Rosso Vero fantázianévre hallgató árnyalatba bújtatott bódé teljesen karbonból készült és 5 centiméterrel szélesebb az utastérben pedi a GT3-as versenyautók mintájára, a sofőr felé néz a középkonzol. Az autónak gyönyörű és egyben elég agresszív a formája. Itt minden egyes légterelő külön funkcióval bír, amit a mérnökök addig teszteltek, amíg a lehető legtökéletesebben kezelhetővé vált a különleges modell. Mivel az autó sosem fogja megkapni az engedélyeket utcai használatra, ezért a fényszórókat és a hátsó lámpákat a lehető legegyszerűbbekre tervezték. Vékony LED csíkok világítanak az autón. 
 
Túl sok információ nem áll rendelkezésre a teljesítménnyel kapcsolatban, de nagy valószínűséggel, ugyanaz a 3,9 literes V8 twin-turbo fog dolgozni az autóban, mint a 488 GT3-ban, annyi különbséggel, hogy lényegesen erősebb lesz, mint 600 lóerő, ami ugye abban a kategóriában a limit. A megrendelő kétféle megoldással kérte az autót. Pályára 18-as, központi csavaros versenyfelnikkel és hatalmas karbonszárnnyal gurul a kocsi, kiállításra viszont 21-es felnik kerülnek az autó alá és lekerül a hátsó szárny. 
 
A Ferrari nem árulta el, hogy ki rendelte meg az autót, mint ahogy azt sem, hogy mennyibe fájt ez a mutatvány. Annyit lehet tudni, hogy egy igazi műértő rendelte meg a különleges autót és abban is biztosak lehetünk, hogy nagyon sok számjegyű összeget perkált ki érte a titokzatos úriember. Egy dolgot viszont kijelentettek: Nem fog készülni több ilyen modell! Úgyhogy akármennyit is fizettek érte, az értéke máris megháromszorozódott (legalább), hiszen egyedülálló autóról van szó!