Mondhat bárki, bármit! Hazánkban a keleti autók mindig nagy rajongótábort tudhatnak maguk mögött. Lehet jönni akármilyen szénné épített nyugati csodával, egy Trabi, Lada, Skoda, Wartburg mindig jobban megdobogtatja az autósok szívét. Lehet azért, mert ezzel tudnak sokan azonosulni, vagy mert régi emlékek törnek felszínre, azokból az időkből, amikor még ilyen gépke koptatták az utakat. Az idősebbek még vezettek ilyeneket, a fiatalabbak pedig már csak gyerekkori emlékként tekintenek ezekre a modellekre. Egy jól eltalált stílusú autó pedig garantáltan felkelti mindenkinek az érdeklődését. 
 
Gábor Skoda-jának is kellett egy kis idő mire elérte végleges formáját, de elnézve a képeket, megérte kivárni. Ez volt az első AMTS, amire kigurította és mindjárt díjjal is tért haza Pro kategóriában. 
 
A Felicia pick up, gyárilag nyitott platós verzió. Az 1,3 literes motor, kipucolt motortérben foglal helyet. A karosszéria letisztult és csak olyan apróságok történtek, mint a Golf 1 hátsó ívek összedolgozása a gyári sárvédővel, hogy a szélesebb kerekek is elférjenek, valamint a ritkaságnak számító bajuszléc. Ennek annyi a külnlegessége, hogy az Mk2 Caddy megjelenéséig, ezt a modellt, VW motorral és VW emblémás díszléccel, német piacra gyártották. 
 
Említettem, hogy a szélesebb kerekek miatt kellett szobrászkodni a hátsó íveknél. Az autó alá ugyanis többrészes RH felnik kerültek, 8,5 és 10x17-es méretben, 195/40 és 205/40-es gumikkal. A felnik mögött, Polo 6n GTI fékek lassítják a kocsit, az ültetésről pedig levegős rendszer gondoskodik, aminek az a különlegessége, hogy a hátsó gátlókat átszerelték a toronyból az alvázhoz, hogy a képen látható módon be lehessen dönteni. Az utastérben mindössze a Felicia hátsó üléssor jelenti a változást, minden más maradt gyári. 
 
Nyilván leírva egyszerűnek tűnhet a dolog, de ahhoz, hogy minden úgy álljon, ahogy elképzelték, elég sokat kellett matekozni, aminek végül meg is lett a gyümölcse! 
 
Képekért köszönet: Vendel Péter - Tamaskovics Zoltán - SPR Photo