Mindenki másra törekszik. Vannak olyanok, akik folyamatosan finomítják az autót, hogy elérjenek egy olyan állapotot, amire még a gyárban is büszkék lennének, vannak olyanok, akik nem bírnak magukkal és akár év közben is lecserélik az autó színét vagy a felnit, csak hogy meglegyen az újdonság érzése és vannak olyanok is, akik egy szezonra építenek autót. Nincs két egyforma ember és mindenkinek más okoz örömöt. 
 
Kovács Gergelynek korábban egy Opel Tigra-ja volt. Talán nem mondok hülyeséget, ha azt állítom, kimaxolta azt az autót. Nem nagyon volt párja, kívül-belül egyaránt, minden részletre kiterjedően át volt alakítva az autó. Nem tudom, hogy egyszerűen megunta, vagy csak vágyott valami újra, de az Opelt eladta és helyére egy Audi TT került. 
 
Természetesen ez a kocsi sem maradhatott érintetlenül! A TT Quattro-t 1.8T motor hajtja, ami némi programozás és nagyobb AC valamint injektorok beszerelése után, már 200+ lóerővel bír. Az ültetésről Bilstein gátlókra szerelt, HP Drivetech lufik, 2 db tartály és kompresszor illetve Accuair szeleptömb gondoskodik. A bódé Schmidt VN Line felnikre ül, amiknek a mérete 8 és 9,75x18, valamint 205/35 és 215/35-ös gumikkal szerelték őket. 
 
A karosszéria megkapta a 3.2 V6 első lökhárítóját amire egy Cupra toldat is felkerült, hátul a nagyobb gyári szárnyat és a 3.2-es dupla kipufogóvégeit. Végül pedig az Audi palettájáról származó, Samoa Orange árnyalatot. 
 
A DubsUnited standján álló autót vasárnap díjazta a zsűri, OEM kategóriában. Mint látjuk, nem kell túlgondolni semmit. Kolbi leváltotta a Tigra-t, de az új szerzemény is ugyanolyan sikeres, mint a korábbi autója volt, hála a tulaj stílusérzékének! 
 
Képek: Zoltan Tamaskovics Foto - CameraWorks - X-Tomi Photo