Tegye mindenki a szívére a kezét! A német, amerikai és japán autós oldalakon kívül, viszonylag kevesen néznek szét más nemzetek autós oldalain az Instagram-on. Pedig ha kicsit figyelmesebbek vagyunk, akkor olyan oldalakat is találhatunk, ahol olyan országok autós kultúrája tárul elénk, amiről nem is gondoltuk volna, hogy ennyire virágzik. Gondolok például Kínára. Nem éppen tartják nagyhatalomnak ezen a téren, de igaz ez az indonéz tuningvilágra is. Az okát nem tudom. Talán egyszerűbb olyan oldalakat keresni, amik népszerűbbek az átlagnál. 
 
Gangwei Zheng S Mercije is inkább akkor kerülhet elénk, ha főleg Mercedes-re gerjedünk, vagy a VIP stílust részesítjük előnyben. Én is unottan pörgettem az instát, amikor megakadt a szemem, ezen a zöld szépségen. Azonnali követés, és jöhetett a végtelen like-ok hada. Brutálisan jól néz ki a Merci! Mégis érdekes, hogy a különböző VIP oldalak nem szívesen posztolják a kocsit, mert túl európai az alap, az európai oldalak pedig azért nem árasztják el a netet a kocsival, mert túl VIP. ( Lehet azóta változott a helyzet, de én főleg a tulaj oldaláról kapok értesítéseket.) Szóval kicsit furcsa a helyzet. Vágülis tökmindegy mi az indok, ez egy brutálisan jól sikerült Merci és kész! 
 
Érdekes módon nem áll rendelkezésre túlságosan részletes leírás a kocsiról, de ránézésre lehet látni, hogy mi történhetett vele. Először is, azonnal feltűnik, hogy az autó szélesebb a gyári társainál. Nagyon szépen alakították át a sárvédőket. Nincs műanyag szélesítés felszegecselve, nincs trendi widebody szett. A régi iskola szerint, a fém elemeket dolgozták meg. Ha a további kiegészítőket nézzük, akkor feltűnnek a lökhárítók, amik nem ismerősek más S-osztályos modellekről. A titok abban rejlik, hogy ezek a Maybach-hoz készültek a Brabus műhelyében. (Tudni kell, hogy a W222 szolgált alapul a 2015-ös Maybach-hoz.) Elöl a Brabus 900 lökös, hátul pedig Rocket 900 lökhárító és diffúzor található, ami az S65 AMG-hez készült. A fekete hűtőrács is Brabus termék és a jelek is "befeketedtek" valamint a visszapillantók háza és az ablak körül futó díszlécek is fekete színbe burkolóztak. Ezután pedig megkapta a feltűnő zöld árnyalatot, ami nagy valószínűséggel Emerald Green Metallic fantázianévre hallgat és szintán a Maybach egyik gyári árnyalata. Ettől még fejedelmibb az autó megjelenése! 
 
Az ültetésről, nem meglepő módon, levegős rendszer gondoskodik, azonban ennek a beszerzése nem volt egyszerű feladat, hiszen Kínában nem lehetett kapni komplett készletet ehhez a típushoz. Akkoriban még japánban is épp fejlesztés alatt volt a szett, ezért Gangwei-nek egyetlen megoldás maradt, mégpedig a teljesen egyedi szett megépítése. 6 hónap kemény munkája kellett ahhoz, hogy az autó ennyire tökéletesen üljön, leengedett állapotban és ahogy majd a képeken látjátok, a tulaj gurulás közben sem használja sokkal magasabb állásban a kocsit. 
 
Persze a kasznimunka és a futómű beszerelése önmagában még kevés a tökéletes megjelenéshez! Szükség volt olyan felnikre is, amik megkoronázzák az egész művet. A Rotiform LHR felnik tökéletes választásnak bizonyultak, step up peremekkel és polírozott bronz közepekkel. Pontos adatok nincsenek, de az biztos, hogy 21" az átmérő, amivel tökéletesen kitöltik a helyet. 
 
Nem kell Mercedes kedvelőnek lenni, hogy elismerjük, ez bizony bitang jóra sikerült! Ránézünk és magával ragad a látvány. A szín, a különböző kiegészítők és minden apró részlet egyszerűen elvarázsol. Kár, hogy nem lesz alkalmunk élőben megtekinteni ezt az autót! 
 
Még több képért KATT IDE! 





 

 

Forrás: Stancenation