Az Audi 80 B3 is elérte azt a kort, hogy klasszikusnak számítson. A jó öreg "szappantartó" ahogy egyesek becézik. Egy jó S2 a mai napig ott van a kedvencek között, éppúgy mint az RS2. Mindkét típus elérhetetlenné vált az évek alatt, ezért mindig boldogsággal tölt el, ha meglátok egyet valahol. (Ebből inkább az előbbi bukkan fel itt-ott, eredeti RS2-t még nem is láttam talán.) A négyajtós verziót alaposan át kell faragni, ha igazán vonzóvá akarjuk tenni. Szerencsére itthon, az Ingolstadt's Finest csapat tagjai között mindig akad egy-egy különleges példány. 

Tardi Péter autóját már régebbről ismerem, de megmondom őszintén, eddig nem váltott ki belőlem heves érzelmeket. Eddig.. A legutóbbi Spring Meet talin volt alkalmam jobban meglesni az autót és azt kell, hogy mondjam, Peti igazán jó kiállású autót hozott össze az ide iévre, ami egyébként az AMTS-n is látható volt. 

Fontos tudni, hogy Peti a javítások és egyéb munkák nagy részét saját maga csinálta! Az alap egy 1992-es Audi 80, 1.9 TDI. Természetesen a gyári állapot nem elégítette ki Peti vágyait, úgyhogy nekiállt, hoigy átalakítsa saját ízlésvilága szerint. Felkerült a komplett S2 szett és Perlblau árnyalatot kapott (LZ5T). Beszerelésre kerültek az RS2 lámpák, gyári lámpamosókkal, hátul pedig Color Edition blende dobja fel a látványt. 

A dízel motor kapott egy BV43-as turbót, AFN vezérlőt, 60-as kipufogórendszert és egy kis motoroptimalizálást. Ezután jöhetett a futómű, ami jelen esetben levegős és a Burdon Garázs, valamint Szulyák Attila rakta össze és építette be az autóba. Rubena légrugók, Viair 444 kompresszor, 12 literes tartály és Festo szelepek a főbb alkotórészei a rendszernek. Emellett 5x112-es kerékagyak, 288-as féktárcsák is szerepelnek az átalakítások listáján. Az új osztókörrel már könnyebb volt megtalálni a megfelelő felniket, amik egyedi, háromrészes RH ZW1 görgők, 8,5x18-as méretben, szürke középpel és radinox peremekkel. 

A beltérben dupla légzsákos, fehér számlapos műszerfalat találunk, illetve levágott aljú, S-Line kormányt, ami 2019-es Audi modellből származik. A sofőr és utasa Recaro ülésekben élvezheti az utazást. További tervekről nem tudni semmit, ami biztos, hogy készülnek a négy dugattyús, 330-as Porsche fékek az autó alá. Peti nagyon szép munkát végzett ezzen a kocsin és egy igazán mutatós, kellemes megjelenésű "szappantartót" hozott össze! Gratulálok! 

Fotókért köszönet: Chris May