Japán. Egy autóbolondnak kötelező kilátogatni ide, mert egyszerűen felfoghatatlan dolgokat láthat! Nem csak arról van szó, hogy mindenhez van alkatrészük és olyan belpiacos csodákat lehet látni az utcákon, amiről itthon csak álmodunk, hanem arról is, hogy mindent IS megvalósítanak és teszik ezt a legkomolyabb minőségben! Nincs kompromisszum, nincs félmegoldás. Csak a tökéletes kivitelezés létezik számukra. 
 
Két évvel ezelőtt reppent fel a hír, hogy a 326 Power saját drift csapatot indít. A főnök, Mitsuru Haruguchi , 2 darab Nissan Silvia S15-öt faragott át, amiből az egyik, a sárga változat, csak és kizárólag demo céllal készült, 326 Power alkatrészek reklámozásának céljából, viszont volt a másik gép, ami egész egyszerűen eltűnt és senki sem tudta, hogy mire készülnek a cégnél vele. Egészen eddig a pillanatig..... 
 
A bejelentés után, elég sokan kezdtek el érdeklődni az autó után, de Haruguchi nem tervezte, hogy kiviszi pályára a kocsit. A Shakotan Today fotósának viszont volt olyan szerencséje, hogy készíthetett róla egy sorozatot a műhelynél. Ez azért nagy dolog, mert a 326 Power elég elfoglalt cég, és az, hogy rendelkezésre bocsátották a kocsit néhány kép erejéig, igazán nemes és megtisztelő dolog! 
 
Amikor először meglátjuk a Nissan-t, az az első gondolatunk, hogy ez bizony rohadt alacsony! Ehhez az alvázat megemelték. Elöl 4, hátul pedig 7 centivel, majd a középső szekcióból leszedtek 2 centit, hogy az autó a lehető legalacsonyabban tudjon közlekedni. Az eredmény, egy igazi shakotan drift gép, amit élmény lesz látni csapatás közben! A mai trendnek megfelelően, szélesnek is kell lennie egy ilyen jellegű gépnek. Első ránézésre ez is annak tűnik, de igazából majdnem teljesen gyári a szélesség, mindössze a kerákjáratokat nagyobbították meg. Ez annyit tesz, hogy szétvágják és magasabbra helyezik a sárvédők ívét, hogy a lehető legjobban le lehessen ültetni az autót. Ez (is) Japánból indult annak idején, és csak azoknak ajánlott, akik tényleg mindig full letekerve használják a kocsit! Hátul 7 centivel magasították meg és 2 centivel szálesítették ki a sárvédőket, hogy aztán elférjenek a 326 Power KF Racing Spoke felnik, a maguk 12,5x18 ET -28-as méretükkel, elöl pedig 6 centivel nagyobb az ív és 12x18 ET -7 a felni mérete. Ez az utasoldal. A sofőr oldalán, KF Racing Mesh felniket találunk, aminek a nevében a KF, a Kanari Fukai rövidítése, ami annyit jelent: Nagyon mély. Ez annyit tesz, hogy olyan felni kialakítása, hogy egy ugyanolyan ET-vel rendelkező kerékhez képest, még 2 centivel nagyobb a perem. Egyébként polírozott peremmel rendelkeznek az időjárás miatt, lehetetlen tökéletesen tisztán tartani, úgyhogy a képeken kicsit mattnak látszik. 
 
Nem csak a bódé került lejjebb, de minden más is, mint például a visszapillantó tükrök is, amik új helyre költöztek és így még jobban illenek a szuperlapos témához. A fantasztikus fényezést a Pro Shop Endoh végezte. A színkód titkos, de tulajdonképpen nem is érdekes. Elég csak ránézni és az ember kikészül ettől a pirostól! Az utasteret teljesen kipakolták és matt feketére fújták. A bukócső egy elég durva zöld színt kapott, karbonvázas Bride ülés, karbon ajtókárpitok, Nardi kormány és átalakított 326 Power futóműalkatrészekből készült váltó- és kézifékkar található bent. Műszerfalat ne is keressen senki! 
 
A motortér is követi a beltér világát. Minden mattfekete, egyedül a szelepfedél környékén találkozunk az autó színével. Még a turbót is mattfeketébe burkolták. Az SR20DET teljesítményét is homály fedi, de biztosak lehetünk benne, hogy nem vérszegény. Az összkép nagyon durva ennek a kocsinak az esetében és az, hogy ezzel így fognak egyszer csapatni, teljessséggel hihetetlen, de mint tudjuk, Japánban nincs olyan hogy lehetetlen, szóval lesz még fotósorozat erről a kocsiról, füstölő hátsó kerekekkel, keresztben érkezve. Addig is IDE KATTINTVA még találtok pár képet! Érdemes megnézni! 





 

 

Forrás: Shakotan Today