Az AMTS-n agyonültetett, szétszélesített csodák mellett, versenyautóka, oldtimereket, különlegességeket, ritkaságokat és még koncepcióautókat is megnézhetnek közelebbről a látogatók. Ez tipikusan az a rendezvény, ahol egy fa alól kirángatott, patinás öreg autó és egy klasszikus sportkocsi mellett, egy olyan gép is elfér, ami a mai trendeknek megfelelően, levegős futóművel van földhöz vágva, méregdrága többrészes felniken és makulátlan bőrbelsővel rendelkezik. Éppen ezért nem meglepő, hogy koncepcióautók is felbukkannak itt-ott a rendezvény területén. 
 
Az elektromos autók egyre nagyobb teret nyernek. Amióta a Tesla sikere töretlenül növekszik, egyre több gyártó kezdett el kikacsintgatni erre a területre. A gyártóknak valamivel könnyebb a helyzetük, hiszen komplett mérnöki gárda, szinte végtelen forrás és rengeteg szakember mellett, egy komplett gyár áll a rendelkezésükre, hogy kísérletezzenek, és próbálják megalkotni a jövő elektromos autóját. 
 
Az idei AMTS-n azonban egy olyan gépezet bukkant fel, ami teljes egészében házilag készült! Ez volt a Polo eDrive Concept Franciaországból! Ráadásul ez az építés egyáltalán nem tűnt el a tömegben, sőt! Egyenesen vonzotta a tekinteteket és még aki nem ért az autókhoz, annak is feltűnt, hogy ez bizony nem egy átlagos Polo! 
 
Már maga a Porsche fék és szintén Porsche felnik is elég feltűnővé tették az autót, azonban a különleges első lámpák, az átlátszó Solar tető és a töltőnyílás. Egyszerűen fantasztikus trechnikai megoldásokat eszközöltek a francia építők! Nem véletlenül kapott díjat a show utolsó napján! A futurisztikus megoldások az utastérben is folytatódnak. Egyedi műszerfal, Porsche ülések és mindez a különleges szín és anyagválasztással ötvözve. 
 
Talán nem meglepő, hogy az alkotók ezzel a kocsival érkeznek az idei Tuning World Bodensee-re és Franciaországot képviselik a European Tuning Showdown-on. Már többen azt nyilatkozták, hogy megvan az esélye, hogy ott legyen a legjobbak között és komoly eredményeket jósolnak az eseményen a Polo-nak. Mi biztosan fogunk közvetíteni az eseményről, úgyhogy látni fogjátok majd, hogyan szerepel az eDrive Concept! 
 
Képekért köszönet: Tamaskovics Zoltán és MX Foto!