A Stinger GT modellel olyan területre tévedt a Kia, ahol M3-as BMW-k, AMG Mercik és egyéb csúcsragadozók vannak jelen. Úgyhogy ide nem volt elég egy jó marketing, meg néhány plusz lóerő. Ide vezetési élményre és meggyőző teljesítményre volt szükség. Az akadályt pedig elég jó vette a gyártó, mert a Kia Stinger GT elég jól "muzsikál" még akkor is ha kicsit gyengébb és nehezebb az M3-nál mondjuk. Viszont a 3,3 literes turbós V6 motor a maga 370 lóerejével, 270 km/h-s végsebességével és 4,9-es 0-100 gyorsulásával, egyáltalán nem kevés egy koreai autótól. Ráadásul az ára is sokkal kedvezőbb, mint más prémium gyártók termékeinek. Persze kevesebben választják, hiszen: "Ez csak egy Kia!", de azért ha mélyen magunkba nézünk, nem olyan rossz opció ez a koreai verda. 
 
Szóval van egy sima GT és nem hitte volna senki, hogy be fognak jelenteni egy különleges kiadást a közeljövőben, de mégis megtörtént! A Kia bejelentette a GTS modellt, amit valószínűleg azok fognak igazán kedvelni, akik szeretik gyakrabban elrakni keresztbe a kocsit. 
 
Mitől másabb? Először is a különleges narancssárga fényezés az, ami felhívja magára a figyelmet. Aztán pedig ott van az újrprogramozott összkerékhajtás, ami sokkal több erőt enged a hátsó kerekekhez, így biztosítva, hogy rendesen lehessen driftelgetni a Stingerrel. Az új rendszert D-AWD-nek hívja a gyártó, amiben a D a Dynamic szóra utal. A titok abban rejlik, hogy az új szoftver, lehetőséget biztosít, hogy különböző módok használata mellett, több vagy kevesebb százalékot engedjen a hátsó kerekekre a rendszer. Comfort módban 60% megy hátra, Sport módban ez már 80% és Drift módban 100%-ban hátul hajt a GTS, természetesen a váltó is hozzáigazodik a módokhoz. 
 
Alapból a legerősebb, 3,3 literes V6 turbó motoros verzióból rendelhetünk ilyen kiadást, de rendelhető csak hátsókerék hajtással is az autó, ugyanúgy narancssárga színben, karbon kiegészítőkkel, Alcantara belsővel, napfénytetővel, prémium audio-val és vezeték nélküli telefontöltési lehetőséggel. 
 
A Kia 800 darabot szeretne értékesíteni ebből a kiadásból és az 44,995 illetve 47,495 dollár áron szeretnék árulni, hajtáslánctól függően.