A BMW E30 mára már ikonná vált. Rajongók ezrei, elvakultan próbálják eredeti állapotába visszahozni saját példányukat, vagy próbálnak megmenteni olyanokat, amik már elég leharcoltak, de még megvan a lehetőség az újrakezdésre. Aztán ott vannak azok, akiket rohadtul nem érdekli sem az autó múltja, sem pedig a márkahűség vagy éppen a tisztelet. Ők azok, akik valami olyat akarnak faragni a kocsiból, ami egyszerre zseniális és borzasztó is. Pont mint a cikkben szereplő E30. 

Szélesített verziót láttunk már. Ettől azért már nem száll el a bizti a fejekben, habár még mindig vannak olyanok, akik nem tudják elfogadni, hogy ez a divat jelenleg. Az elmúlt években felbukkant, szegecselt szélesítésekkel szerelt old school modellek azonban megállíthatatlanul törnek előre és már nem megy akkora köpködés mint az irányzat újraindulása elején. Ez vagy tetszik valakinek, vagy nem. Köztes állapot nincs. Egy ilyen szetthez már csak egy felni kell, illetve valami jóféle futómű és meg is van a showcar. 

Pandem szett, a kötelező tartozékokkal. BBS RS felnik, amiknél egyébként azt írják, hogy 12" szélesek, de a hátsó gumikon alig kivehető 205/45-ös felirat, egy kicsit elbizonytalanít, mert 205-ös gumi, nem hinném, hogy felmenne 12"-ra, de ez csak az én véleményem. A felnik mögött nagyobb fékek lassítják a kocsit. Az egészet pedig a levegős rendszer koronázza meg. Szóval ez amolyan "vótmá" kategória és nem okoz akkora kiégést. Aztán felnyitjuk a géptetőt és nagy valószínűséggel az ortodox E30 rajongók már rohannak kaszáért, kapáért hogy kivégezzék a bűnöst, aki képes volt típusidegen motort helyezni a kétajtós E30 orrába. Ugyanis nem S14 vagy M20 repíti előre ezt a kocsit és nem is korszerűbb M50 vagy éppen S50/54 cibálja a kasznit, hanem eg japán műremek, a Nissanokból ismert SR20DET, négy hengerese dolgozik a kazántérben. Thaiföldön teljesen megszokott egy ilyen jellegű építés, egyedül az európai szemnek szokatlan ez a megoldás. Mindenesetre ezzel a turbós motorral, 300 lóerő szabadul a hátsó kerekekre. Ehhez persze meg is erősítettek ezt-azt. Mindenhol poliuretán szilentek, nagyobb merevítések és persze egyedi tartóbakok, hogy az új motor hibátlanul működjön új helyén. 

Az utastérben sem finomkodtak túl sokat! Ha Te a kényelmet, a hangszigetelt, csendes utazást részesíted előnyben ,akkor ez nem a Te autód lesz! Puszta fém mindenhol, komplett csövezés, két darab Bride ülés versenyövekkel és digitális műszerfal, karbon betétve építve a főbb jellemzők, de találunk még kiegészítő műszereket és tipikusan motorsportos kapcsolókat, amivel egy mozdulattal lehet áramtalanítani a kocsit. 

Mindenki döntse el maga, hogy mennyire zseniális ez a kocsi vagy éppen mennyire felháborító. Én azt mondom, hogy kivitelezés és a beépítés minősége kiemelkedő és azért az 300 lóerő sem rossz, főleg turbós motor teljesítménygörbéjével megtámogatva. 

Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 



 

Forrás: DLEDMV