A BMW M3 bármelyik modellje képes heves szívverést és instant birtoklási vágyat okozni az embernél. Ezek azok az autók, amik pont annyi pluszt kaptak, hogy már messziról lehesen tudni, itt bizony nem egy mezei hármas gurulgat. Ráadásul a sofőrök is megtesznek mindent azért, hogy hamar a figyelem középpontjába kerüljenek. Mondjuk az is hazudik, aki azt mondja, hogy egy ilyen képességű sportuatóval csak és kizárólag nyugodt tempóban gurulva közlekedne. ezek a kocsik nem arra vannak kitalálva. Azért teremtették őket, hogy kanyarban és egyenesben is nagy tempóval lehessen végihasítani velük. Hogy libabőrös legyen, aki meghallja a hegyezett versenymotor hangját, amikor 8000-et forog. Hogy mindig lehessen feszegetni az autó határait és folyamatos koncentrálás mellett valódi élményt okozzon, de közben akár a színház előtt se kelljen hülyegyereknek éreznie magát a tulajnak. 

Az E36 M3 volt az első típus, amelyik 4 ajtós változatban is elérhető volt. Aztán kis szünet után az E90 kínált újra ilyen, sokajtós modellt. Ebben már nem sorhat dübörgött, hanem szívó V8 420 lóerővel. A főbb stílusjegyek ennél a típusnál is megvoltak. Szélesebb sárvédők, a jellegzetes M3 első lökhárító, viszont a hátsó lököst és a küszöböket kicsit átszabták a négyajtós kasznihoz illesztve, illetve itt a tető nem karbonból készült és így 10 kg-mal nehezebb mint a kupé változat. 

Szóval a rengeteg kupé közül nagyon kitűnik, ha valaki a "családbarátabb" verzióval érkezik meg egy találkozóra. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet rajta finomítani! Sam Van Heest sem akart világmegváltó megoldásokat. Nem akart szegecselt szélesítéseket és levegős futóműre sem vágyott. Inkább olyan változtatásokat eszközölt autóján, amiktől még izgalmasabbá és elegánsabbá válik a kocsi. 

Kezdjük az ültetésnél! Egy BMW-t ezerféle módon lehet közelebb engedni a földhöz, azonban ha egy M3-ról van szó, akkor ott már nem érheti be akármivel az ember. Sam az Ohlins Road and Track állítható szettet választotta, aminek köszönhetően a hétköznapi használat mellett, akár pályára is mehet a kocsival, de a közeli szerpentinen is csapathat kicsit, ha úgy tartja kedve. A BMW és a BBS neve már összeforrt az évek alatt, így itt sem kerülhetett más a kerékjáratokba. Az RSII felniknél aligha létezik jobb választás, itt viszont sikerültl még rátenni egy lapáttal, mert nem a konkáv verzió, hanem a ritkább, peremes szett került felszerelésre. Erre aziért is szükség volt, hogy a nagyobb fékek is simán elférjenek. A StopTech ST60 szett szépen kitölti a felnik mögött a helyet és a piros nyergek remek kontrasztot alkotnak a szálcsiszolt RSII közepekkel, amikben piros BBS kupakok figyelnek. Érdekes részlet, hogy egyedül az atjók körül találunk fekete részeket. A vesék krómok maradtak, amire Sam annyit mond, hogy így még jobb az összkép a polír peremekkel. 

A jellegzetes, púpos (powerdome) géptető alatt S65 kódjelű motor lakik. Sam szereti, de Ő még az az old school forma, akit idegesít a sok műanyag, ezért lekapta borítást és helyére szálcsiszolt, tütéket szerelt fel. Ezzel a nyitott szívósorral pedig olyan hangot varázsolt elő a V8 motorból, hogy még a holtak is felébrednek tőle! A szelepfedelek piros fényezést kaptak, de van még egy piros elem, ami feltűnik a motortérben. Alapból az S65 motorokban már csak elektromos olajszintmérő található, Sam viszont beépített egy régimódi változatot, a csapágyazás után. Hogy ennek amúgy mi értelme? Nem tudom, de érdekes apróságnak számít. Legalábbis szerintem. 

Az autó eredetileg fekete bőrbelsővel gurult ki a gyárból, azonban Sam-nek ez sem volt megfelelő. Maradva a fehér-piros-ezüst kombónál, itt Fox Red névre hallgató bőr váltotta a feketét és még azzal fokozta a dolgot, hogy dönthető hátsó ülések kerültek beszerelésre. Az ülések cseréje mellett az LCI navigációs rendszerét is megkapta az autó, ami jobban működik az iDrive rendszerrel. A váltókar F10 M5-ből érkezett és előtte AEM kiegészítő műszereket találunk, ezüst házban. 

Sam nem újragondolta az autót, csak még esztétikusabbá és elegánsabbá tette, ráadásul úgy, hogy szinte csak gyári alkatrészeket használt fel. Azt hiszem ilyen egy tökéletes családi autó! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 



 

Forrás: Ultimate Klasse