Valószínűleg több szabadidőre lenne szükség, ha minden épülő hazai versenyautóról szeretnék írni, azok közül is olyanokról, amik garantáltan bizsergést okoznak a tarkó környékén és ahogy a hideg végigfut a hátunkon, úgy érezzük egyre inkább, hogy látni akarjuk menet közben az adott járművet! A Speedhunters fotósai abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a világ minden tájáról kapnak meghívást, hogy elsőként mutathassanak be igazán elvetemült építéseket. 
 
Ennek az Audinak az esetében sem történt másképp a dolog. Még januárban, a Tokyo Auto Salon-on figyelt fel Dino,  Kinokuni standon egy Audi A5 típusú gépjárműre, ami azóta elég komoly átalakuláson esett át. Március végén tesztelték az autót, a Fuji Speedway gymkhana pályáján, ami kevésbé ismert a közönség előtt. Ez tulajdonképpen egy óriási betonplacc, ahol bátran el lehet pusztítani a gumikat, amíg a technika bírja. Mikor Dino megérkezett, a csapat már majdnem teljesen elkészült minden beállítással. A Helios csapat tagjai nagyon komolyan veszik a munkájukat! Mindent többször is ellenőriztek, mielőtt beindították volna a 7,4 literes LSX 454R motort. Az autó ugyanis a japán Formula D bajnokságban fog szerepelni! 
 
Miután mindent rendben találtak, eljöhetett az indítás pillanata. Nos, ide kár is lenne leírni bármilyen jelzőt, mert ezt csak az élhette át, aki ott volt, illetve szavakkal nem lehet leírni, hogy milyen, amikor egy versenyre épített V8-as motor robaja árasztja el a környéket. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy lesz róla videó majd! 
 
Nézzük meg, milyen technika lapul a karosszéria alatt! Japán hivatalos Bilstein importőre, az Abe Shokai szállította a versenygátlókat és rugókat. Ezek a gátlók szenzorokat is kaptak, amik folyamatosan küldik az adatokat, így segytve elő, hogy a lehető legjobb beállításokat lehessen elérni. Ezeket egyedi lengőkarok egészítik ki a legnagyobb kormányszög elérésének érdekében. Azonban kit érdekel a futómű, amikor egy brutális motor van az Audi orrában? 
 
Egy olyan világban, ahol főleg 2JZ motort építenek mindenbe, aminek kereke van, ott nagyon meglepő választásnak tűnik az LSX V8 szív. Persze az Egyesült Államokban meg pont ettől mennek a falnak sokan, hiszen ott meg pont az a kedvelt motor, de most Japánban vagyunk! Így el is érkeztünk egy igen érdekes ponthoz. Az alap egy Audi A5, amiben amerikai szív dobog, egy japán bajnokságban fogják használni és a túraautó világbajnokságban látható autók mintájára csinálták meg a külsejét. Ez az igazán nemzetközi építés! 
 
A motor környékén elég feltűnőek a tekergő leömlők, amik aztán előrenyúlva eltűnnek a motor alatt. A kialakítás láttán, lesz olyan, akinek eszébe jut majd, hogy oda két turbó is elférne még. nos, akik erre gondolnak, jól tippelnek, mert Iikuta-san szeretne majd csigákat is felszerelni, és akkor a jelenlegi 800 lóerőt megduplázná. Igen, ez 1600 lóerőt jelent! Egyébként a motort, maennyire csak lehetett, hátratolták a jobb súlyelosztás érdekében és ehhez Albins szekvenciális váltó csatlakozik. Az első és hátsó lökhárítókat is egyedi csővázas elem tartja. Hátul pedig még erősebb a DTM érzés, a sárvédő mérete és formája miatt, valamint a diffúzor és a hátsó szárnyat tartó "hattyúnyak" miatt. Az "utas" oldalon pedig szerviznyílást találunk, ahol fel lehet tölteni üzemanyaggal és olajjal az autót, valamint itt lehet a beépített, levegős emelőre csatlakozni. A hátsó traktusnál rejtették el a hűtőket és két hatalmas ventilátort is felszereltek, hogy véletlenül se melegedjen túl a technika. 
 
A beltérben mindenhol puszta, fényezett fémfelületet találunk, egy versenyülést, ami már-már a B oszlopnál helyezkedik el, illetve komplett csövezést, ami nemes egyszerűséggel lezárja az utastér további részét az ülés mögött. Pedálok, váltókar, kézifékkar és néhány kapcsoló. Egy versenyautóban nincs is szükség többre! 
 
Ha jobban megnézzük az autót, akkor már találni GCG Turbos matricákat a kocsin, úgyhogy biztosak lehetünk benne, nem kell sokat várni, hogy fújtasson, csattogjon a V8 motorral szerelt Audi! 1600 lóerő! Még mindig nehéz felfogni! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters