Pro Drifternek lenni több szempontból is jó dolog. Először is azért, mert azt csinálhatod, amit igazán szeretsz. Bivalyerős autókkal csapathatsz különböző pályákon a világ különböző pontjain. Az emberek imádnak, a csajok megvadulnak stb-stb. De ezt magatoktól is tudjátok. A másik előny az, amikor egy gyártó felfigyel rád (persze csak ha kellően tehetséges vagy) és olyan autókat tesz a segged alá, amiről mások csak álmodoznak. 
 
Ahmad Daham-nak sikerült elérnie azt, hogy az Egyesült Arab Emírségek Lexus képviselete az egyik legnagyobb támogatójává vált az elmúlt évek alatt. Tehetsége vitathatatlan. Többszörös bajnok, a Red Bull  pilótája és Guinness rekordot állított be a Leghosszabb páros drifttel. Ráadásul igazi autóbolond és szívesen épít át különböző gépeket. 
 
Legújabb játszós autója egy Lexus RC-F. Ugye ebben a modellben egy 5 literes V8 (2UR-GSE) motor dolgozik, 467 lóerővel és 527 Nm nyomatékkal. Alapból ez sem egy rossz cucc, azonban egy olyan kaliberű ember, mint Ahmad Daham, nem elégedhet meg gyári teljesítménnyel. A Pro Drift RC-F 70 napon át, (körülbelül 800 órán keresztül) épült. A karbon géptető alól kikapták a gyári motort és helyére 3UR-FE szívet ültettek, ami alapból nem erősebb mint az eredeti, viszont a nyomatéka nagyobb, de ez nem meglepő, mert eredetileg a Toyota Tundra, Land Cruiser és Lexus LX570 jött ki ezzel a motorral. 
 
A drifter és csapata viszont ráaggatott egy Harrop TVS2650 kompresszort, PPE Engineering leömlőt és kipufogórendszert, kapott "néhány" Injector Dynamics ID1300x injektort, három darab Walbro benzinpumpát és Link G4+ Thunder vezérlőt. Ehhez még hozzácsapták a Samsonas szekvenciális váltót, Competition Clutch kuplunggal. Sajnos a teljesítmányről nincs információ, de biztosak lehetünk benne, hogy elegendő lóerő tombol az autóban. 
 
A karosszéria egyébként a Pandem/Rocket Bunny szett mellett, Python Fiber karbon géptetőt, ajtókat és csomagtérajtót kapott. A futómű, többek között, BC Racing DS állítható szettet és FIGS Engineering PROAngle lengőkarokat kapott, a nagyobb kormányszög érdekében. A kerékjáratokban 10,5x19-es Gram Lights 57Transcend felnik forognak, Toyo R888R gumikkal. 
 
Elég ígéretesen hangzik. Már csak menet közben kéne látni és hallani!